i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Huisseling en Neerloon
Tags:

Een bewaard witterschap

vertelde op 17 december 2009 om 11:01 uur

Een witterschap is een natuurlijke drinkplaats voor vee. De meesten zijn verdwenen, maar per toeval is bij Huisseling één originele voormalige witterschap bewaard gebleven. Ooit waren er op Huisselings grondgebied diverse witterschappen, maar als gevolg van de ruilverkaveling en herinrichting van het grondgebruik is de rest verdwenen.

Een oude witterschap in Huisseling. Foto: Jeroen ArtsEen witterschap is een soort sloot met een flauw aflopende oever, waardoor het vee makkelijk in en uit kon lopen om zich te laven aan het verfrissende water.

Deze oude witterschap bevindt zich achter de vier vrijstaande huizen aan ’t Kromland in Ravenstein (Huisseling), te bereiken via het speeltuintje bij de kruising met De Roestert.

Op de foto zie je de voormalige witterschap, met op de achtergrond de bomenweide en de boerderij aan de Hoekstraat. Helaas is het nu bijna dichtgegroeid.

Laten we hopen dat dit unieke stukje historie voor de toekomst behouden blijft en dat de gemeente Oss deze locatie in eigen handen houdt.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (2)

Henk Buijks (namens BHIC) zei op 19 december 2008 om 11:01 uur

Jeroen, zie ik op de achtergrond de boerderij die Henri Elemans tot voor bewoonde?
Overigens dank voor al je bijdragen aan dit formum en de beste wensen voor 2009!

Jeroen Arts zei op 19 december 2008 om 11:55 uur

Henk,

De boerderij van Henri Elemans is net weggevallen. Op de originele foto staat de boerderij er nog wel op (helemaal rechts), maar deze is weggesneden. De boerderij die nog wel zichtbaar is, is de oude boerderij van zijn broer Jack.
Jij ook de beste wensen!

groeten,

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: