i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Oss
Tags:

Een winkel om van te smullen...

vertelde op 23 november 2010 om 14:36 uur

Al jarenlang woedt er een verhitte discussie in Oss dat er meer grote winkelketens naar het centrum moeten komen. Met man en macht wordt er vanuit het gemeentehuis aan gewerkt om onder meer kledingketen H&M zo ver te krijgen.

De ingezonden foto's van Rianne van Teeffelen werpen een heel ander licht op deze discussie. Het zijn foto's van het echtpaar Koos en Anna van Teeffelen.

Koos en Anna hadden een chocolaterie, sigarenwinkel en een scheersalon aan de Molenstraat 1 in Oss. Met recht en rede een winkel om van te smullen...

Wie kan zich de winkel nog herinneren? Of wie heeft Koos en Anna van Teeffelen gekend? Laat het ons weten!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (2)

André Raaijmakers, Zwolle (oud-Ossenaar) zei op 28 november 2010 om 19:00 uur

Mooie oude foto! Ik kan mij er nog wel iets van herinneren. Het meest van de rookwarenafdeling; ik stond voor het etalageraam naar de doosjes met 10 sigaretten te staren want ik dacht dat je later met zo'n doosje van tien het wel een week zou redden...en dan ook de plaatjes van filmsterren...Nostalgie!
Maar rest nog een vraag: uit welke jaren stamt deze foto want is het ronde gedeelte, de chocolaterie en de behuizing rechts later niet de zaak en bovenwoning van Tonino geworden? En dan daarnaast moet bakker Friezen gevestigd geweest zijn?
Graag had ik van de inzendster als het kan hier duidelijkheid over. Ik kan mij dat niet zo precies meer voor de geest halen.

Rianne van Teeffelen zei op 30 november 2010 om 16:21 uur

hallo André,
ik weet alleen uit overlevering, ik ben van 1956 . . . mijn vader was enigste zoon (1914)daar :-) dat er inderdaad een ronde etalageruit was. Het pand aan de linkerkant is door Tonino overgenomen. Friezen was aan de rechterkant van dit pand. Mijn vader vertelde wel s dat er kakkerlakken aan die kant zaten, omdat zo lekker warme muren waren. Hij ging ook wel s bij Friezen broodjes bakken als jochie met vieze handen. De bakkers vonden t dan geweldig 'grijs' brood, mijn tante vertelde dan dat ze t verschrikkelijk vond dat ze ook ervan moest eten . . de foto is ergens jaren 1920 . . . mijn opa was bij de winkeliersvereniging in de crisisjaren 1930/32 en had toen al enige tijd de winkel.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: