i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Boxtel
Tags:

Heren met hoeden

vertelde op 12 april 2018 om 09:49 uur

Tienduizenden foto's bewaren we in ons archief, en van veel foto’s hebben we altijd wel wat informatie. Maar van deze opname weten we maar twee dingen: de foto is gemaakt door iemand van persbureau Het Zuiden en het gezelschap staat ergens in Boxtel.

Meer vermeldt de beschrijving van de foto niet dus moeten we het doen met datgene wat de foto zelf prijsgeeft. Helemaal links zien we de contouren van autobussen. Is het gezelschap op die manier vervoerd? Of staan we nu ergens bij een busstation?

Verder springt de meneer van het gilde (de gildekoning wellicht?) in het oog. Hij lijkt iets vóór het gezelschap te staan; mogelijk heeft hij net bijgedragen aan een feestelijke opening. Van de rest van het gezelschap valt op dat het uitsluitend mannen zijn. Hun kleding, brillen en vooral de grote hoeveelheid hoeden wijst erop dat we met deze foto ergens in de jaren vijftig zijn beland.

Een foto komt pas tot leven als duidelijk wordt waar we naar kijken. Gelukkig is een groot deel van de mannen herkenbaar. Er zijn vast mensen die in één van deze heren met hoeden hun vader, opa of buurman herkennen. Met die namen kunnen wij weer verder puzzelen. Mogelijk weet iemand zelfs bij welke gebeurtenis deze foto is gemaakt. Of herken je iets anders? Vertel het ons!

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in de Meierij, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 21 april 2011 om 14:41 uur

Hoeden en petten

vertelde op 10 juni 2016 om 10:37 uur

Donkere tijden in Boxtel