i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Sambeek
Tags:

Statig in de Grotestraat

vertelde op 28 juni 2018 om 15:10 uur

Aan de Grotestraat in Sambeek is deze voorname woning te vinden. We zien zo wel dat dit een rijk versierd pand is met mooi uitgewerkte details, maar wat wij niet weten is welke verhalen er achter deze muren schuilgaan. Kun jij ons meer vertellen over het gebouw of de (voornamige) bewoners? We hopen op reacties.

Grotestraat 32 Sambeek, 1987 (foto: Wies van Leeuwen, Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC PNB001007766)

Grotestraat 32 Sambeek, 1987 (foto: Wies van Leeuwen, Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC PNB001007766)

Nu gaat het verscholen achter een dikke haag groen, maar in 1987, toen deze foto gemaakt werd, had je vanaf de Grotestraat nog vrij zicht op dit statige pand. Het monumentale woonhuis staat hier fier te pronken in de zon; het bewerkte hout, de sierlijke kozijnen en het mooie lijnenspel komen zo helemaal tot hun recht. Het reclamebord links op de voorgevel is helaas net niet leesbaar – ook niet als we helemaal inzoomen -, maar er zijn vast mensen die ons kunnen vertellen wat daar op stond geschreven.

Kijk naar Toen

We zouden zo graag de verhalen bij deze woning horen. Heb jij hier gewoond of gewerkt? Groeide je hier zelf op of was je bevriend met een van de bewoners en daarom kind aan huis? Alle herinneringen zijn welkom. We hopen op reacties. Laat jouw verhaal achter in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in het Boxmeers Weekblad, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (1)

Meneer Schaminee (telefonisch) zei op 5 juli 2018 om 10:07 uur

Meneer Schaminee belde ons. Hij heeft hier 25 jaar gewoond en gewerkt. Op het bord staat 'Antiek Schaminee'. De houten schuur naast het pand heeft hij afgebroken en daar staat nu een huis. Van buiten ziet het pand er nog net zo uit als toen, het wordt nu goed onderhouden. Toen hij er in kwam, waren veel dakpannen kapot, die waren provisorisch gemaakt, maar meneer heeft het dak toen goed hersteld.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 28 maart 2012 om 11:14 uur

Café billiard in Sambeek

vertelde op 9 oktober 2012 om 11:32 uur

Winkel in Sambeek

vertelde op 13 april 2017 om 09:05 uur

Sambeekse molen