i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Velp
Tags:

Velp door de ogen van een Wandelaar

vertelde op 1 september 2010 om 10:30 uur

In deze dubbele aflevering van het TV-programma De Wandeling van Omroep Brabant staat Velp centraal. Wandelaar René begint de eerste aflevering bij de Maasbrug bij Grave, waar hij even stil staat bij het monument voor de gevallenen in 1944. Hij neemt vervolgens een kijkje bij het nabijgelegen gemaal en in het Marsstraatje.

Daarna voert de tocht langs de voormalige parochiekerk, waar René een grafsteen uit de zeventiende eeuw laat zien. Het oudste deel van het kerkje dateert al uit de 10e eeuw.

Tot slot bezoekt René het oude klooster van de “rode nonnen”, de zusters redemptoristinnen, die in de achttiende eeuw hun klooster op de plaats van het oude kasteel Bronckhorst vestigden.

Wandelaar René en cameraman Leon bezoeken in de vervolgaflevering het Kapucijnenklooster Emmaus. De gardiaan van het klooster leidt ze onder meer langs een schilderij van Basilius van Bruggen (de stichter), het centrale uurwerk uit 1747, de kerk, de bidkapel en ten slotte ook nog het pesthuisje verderop op het terrein.

De aflevering eindigt bij het Paterswiel en het Hertogswiel.

Bekijk hier aflevering 19 en aflevering 20 van seizoen 1 (1998/1999) van De Wandeling.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 8 mei 2009 om 10:13 uur

Dorp van drie kastelen