i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Geffen
Tags:

Waarover praten zij?

vertelde op 25 april 2009 om 10:35 uur

Bij deze foto zou je wel een geluidsbandje willen hebben! Echte schatjes zijn het! Twee meisjes in de overgang van peuter naar kleuter die als volwassen vrouwen samen staan te kleppen. Over de verrassende resultaten van Biotex of toch gewoon over de pop?

Maar de poppenwagen is leeg of de pop is erg klein. En de jongedame rechts kan tijdens of na het gesprek altijd weer overschakelen op de lollie die ze in de aanslag heeft.

De foto moet in Geffen zijn gemaakt, maar waar? En wie zijn deze dames? Als ze nog in leven zijn, zijn ze zeker 50 jaar ouder.

Heb je zelf nog goede herinneringen aan lakschoentjes, favoriete jurkjes (die je moeder waarschijnlijk zelf had gemaakt), poppenwagens of lollies? Of aan die nare/geweldige strik in je haar?

Het BHIC is benieuwd naar je verhaal.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (3)

Leny Romme zei op 9 mei 2008 om 11:48 uur

Op de foto met de twee meisje en de poppenwagen meen ik de dochters te herkennen van burgemeester van Zijl.
Het zouden Jet en Mieke van Zijl kunnen zijn. Ik weet dit echter niet zeker. De foto zou achter hun huis gemaakt kunnen zijn. De familie van Zijl woonde toen in het huis van Simon van den Bergh aan de Kloosterstraat. Dat gebouw met het patronaat ernaast stond toen voor de Mariaschool.

Dorry zei op 10 mei 2008 om 14:09 uur

Hallo,
Het linker meisje is ZEKER Jetje van Zijl, de dochter van de toenmalige burgemeester van Geffen. Het meisje rechts op de foto ken ik niet, maar aangezien ze wat ouder lijkt, zou dat inderdaad best het zusje kunnen zijn...
Groeten.

Jet van Zijl zei op 13 mei 2008 om 20:56 uur

Ik (Jet van Zijl) sta inderdaad links op deze foto. Maar deze foto is niet gemaakt in Geffen, maar in Den Bosch. Achter het huis van mijn oom Toon Spierings (een broer van mijn moeder). Het andere meisjes naast de kinderwagen is niet mijn zus Mieke, maar Jet Spierings, een inmiddels overleden nichtje van mijn tante Mies Spierings.
Ik heb een variant van deze foto – met dezelfde kinderwagen op dezelfde plaats, dezelfde jurk, dezelfde schoentjes) zelf in mijn album zitten (gedateerd op 1952, op fotopapier van Fotobureau het Zuiden in Den Bosch). Ik vraag me dan ook af hoe deze foto in Geffen terecht is gekomen.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: