i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Oss
Tags:

Aan belangstelling geen gebrek!

vertelde op 15 december 2011 om 12:43 uur

Uiteraard draait hier alles om het elftal, dat zo dadelijk alles uit de kast gaat halen om te winnen. Maar toch valt hier vooral het rijen dik opgestelde publiek op. De wedstrijd is vast belangrijk, al is het seizoen nog lang niet afgelopen.

Immers, de lage zon en de winterjassen maken duidelijk dat we in het winterhalfjaar zitten. Over welke Osse voetbalclub gaat deze foto en waar bevinden we ons?

En ook al kan de foto zomaar 50 tot 60 jaar oud zijn, er worden vast voetballers en bestuursleden herkend. Dus, Ossenaren, kijk goed en reageer via onderstaande link.

We zijn benieuwd naar jullie verhalen!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (7)

jan ruijs zei op 20 november 2012 om 03:54 uur

Dit is waarschijnlijk geen foto van een team uit Oss. De rijen toeschouwers achter de goal, doen denken aan de staan-tribune van TOP aan de Hescheweg. Maar het is zeker geen TOP - elftal van na de oorlog. Voor die tijd speelden ze op het BBA veld naast bioscoop de "Luxor" aan de Molenstraat, waar geen tribunes waren.
Dus Top is het zeker niet! Verder had geen van de Osse clubs een staan -tribune, zoals hier afgebeeld.

Henk Buijks bhic zei op 20 november 2012 om 12:14 uur

Bedankt, @Jan! Jouw verhaal is heel plausibel, want als de foto inderdaad niet in Oss is gemaakt, verklaart dat ook het uitblijven van reacties tot nu toe. Toch wachten we nog af, want de foto maakt wel deel uit van onze collectie Oss. Een relatie met Oss ligt dus voor de hand...

Gerrie van der Heijden (Oss) zei op 13 december 2012 om 21:15 uur

Dat voetbalteam is DESK (Door Eendracht Sterk Kaatsheuvel)en gemaakt in seizoen 1948-49 vooraf de wedstrijd svTOP - DESK aan de Hescheweg.
De foto is gemaakt door Fotopersbureau Het Zuiden.
Ook werd er toen vooraf een foto van svTOP gemaakt.

Henk Buijks bhic zei op 13 december 2012 om 22:05 uur

Dus toch 'n Osse foto, @Gerrie, al staan er voetballers uit Kaatsheuvel op! Heb je toevallig ook de bewuste foto van het elftal van SvTOP? Mocht het zo zijn, dan houden we ons aanbevolen voor een scan....

Gerrie vd Heijden (Oss) zei op 15 december 2012 om 18:12 uur

Henk,

De foto van DESK stsst bij Lokale Geschiedenis, dan "elftal oss" indrukken.

Jan van Weert
Jan van Weert zei op 30 december 2017 om 10:33 uur

Volgens mij gaan dit verhaal en https://www.bhic.nl/ontdekken/verhalen/aan-belangstelling-geen-gebrek over dezelfde wedstrijd? Of zie ik dat verkeerd?

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 31 december 2017 om 08:41 uur

Bedankt ook voor deze verwijzing naar het andere verhaal, Jan. Ik denk dat je inderdaad gelijk hebt dat het hier om dezelfde voetbalwedstrijd gaat, heel goed gezien!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: