i

Dit verhaal gaat over:

Tags:

Advertentie voor automobiel of toch een huwelijksannonce?

vertelde op 23 juni 2015 om 09:47 uur

Tussen reclame voor "elegante middagtoiletjes en Parijsche hoedjes" en de nieuwste film van Laurel & Hardy vinden we deze tekening in het Soerabaijsch Handelsblad uit 1940. Of is het een advertentie of juist een spotprent?

"Of hij heeft een advertentie geplaatst om zijn automobiel te verkoopen òf een huwelijksannonce, maar in ieder geval, gezien het succes, was het een BLIKVANGER", luidt de tekst die eronder staat. Het nummerbord is goed leesbaar maar jammergenoeg begint het niet met de letter N. Want anders...

Anders hadden we zo kunnen achterhalen wie de echte eigenaar van deze auto was! Via de nieuwe site De auto van mn opa kun je namelijk heel eenvoudig zoeken in Brabantse kentekens van auto's (tussen 1906 en 1950). En zo zie je heel gemakkelijk of je opa een auto had en in welk type hij reed.

Of je leest het verhaal over de eerste Nederlandse autobezitter (die uit Brabant kwam) of over Puck die in het begin van de vorige eeuw in haar Panhard scheurt. Gewoon mooie, oude foto's kijken kan natuurlijk ook en als je die ene mooie foto van je opa in zijn auto wil uploaden, dan is dat ook heel eenvoudig.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (2)

Gerard H.A.A. de Bie
Gerard H.A.A. de Bie zei op 23 juni 2015 om 13:17 uur

In ieder geval heb jij, Marilou op ludieke wijze hier nu 'n advertentie voor diverse sites gecreëerd, dat is 'n feit.
Wat de tekening betreft doet ie mij meteen denken aan de liedjestekst "ik heb m'n wagen vol geladen, vol met jonge meiden". "Toen we op de markt aankwamen zongen zij als sijsjes" etc. Echter dit lied eindigt met "Hop paardje hop" en gaat dus over 'n wagen /kar met 'n paard ervoor. Maar dat terzijde.

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 23 juni 2015 om 16:37 uur

Goh, dat heb ik nooit geweten dat het over een paard met wagen ging. Maar inderdaad, hier vind je de volledige tekst (met muziek dus meezingen mag ;-):

http://www.kinderliedjes.info/html/alfabetisch/liedjesI/ik.heb.mijn.wagen.volgeladen.htm

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 14 oktober 2009 om 13:05 uur

Automobilistje spelen

vertelde op 19 mei 2014 om 11:30 uur

Advertentie in de maak