i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Veghel
Tags:

Bertha 2: volle melk uit Veghel

vertelde op 13 augustus 2008 om 09:48 uur

Al jarenlang profileert Veghel zich als voedingsstad. Dat is geen loze reclamekreet, want er is geen andere plaats in Nederland te vinden met zo’n hoge concentratie van bedrijven op het gebied van voeding, voor zowel mens als dier. En dan gaat het niet alleen om productie, maar ook om activiteiten zoals catering.

In ieder geval prijkt op deze foto één van de belangrijkste leveranciers van grondstoffen voor de Veghelse agro-industrie: een koe, en wat voor een!

Zij viel dan ook in de prijzen en zelfs na 50 jaar lijkt haar eigenaar ons nog uit te dagen: “Kom maar op als jullie het beter kunnen!”.

Is er nog iemand die weet wie deze boer was en hoe zijn koe heette? Ben je zelf ooit betrokken geweest bij dit soort veekeuringen, als eigenaar of als jurylid?

Dan heb je daar vast wel een goed verhaal over. En anders ging je misschien wel kijken.

Wij van het BHIC zijn benieuw naar je verhaal.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (1)

Rien Wols bhic zei op 21 januari 2009 om 12:34 uur

Martien Hanenberg uit Boekel schreef ons naar aanleiding van deze foto een brief. "Want," zo schreef hij, "die jonge man met een geheel rode koe ken ik heel goed, want die jonge man, dat was ik!" Martien is inmiddels 90 jaar en we laten je graag het verhaal van de koe Bertha 2 in zijn eigen woorden lezen: brief van Martien Hanenberg

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: