i

Bokken in Beugen

vertelde op 21 juli 2016 om 10:05 uur

Een levendig tafereel voor de kerk in Beugen. Wie herkent de boeren en boerinnen die (tevergeefs) proberen om hun bokkende geiten in het gareel te houden?

Bokkende geiten in Beugen, 1915

We zijn getuige van de keuring van het 'geitenstamboek' in 1915. De Beugense boeren proberen hun bokken in bedwang te houden, maar twee leden van de kudde hebben zich los weten te rukken en springen vrolijk in het rond. De foto is ruim honderd jaar geleden genomen, dus het is voor ons een raadsel wie we hier allemaal zien. Wél weten we dat de tweede man van rechts (met de strohoed) burgemester Van Rijckevorsel moet zijn.

Kun jij ons helpen met het identificeren van deze Beugense dames en heren? Hadden jullie vroeger ook een aantal van deze guitige geitjes thuis of heb jij verhalen gehoord van je ouders of grootouders? Deel je herinneringen met ons!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (7)

W. Huijbers zei op 17 augustus 2016 om 12:33 uur

De man op de achterstye rij, rechts van de lantaarn en dus ook rechts van de man met de lichtgekleurde hoed, is Lambertus Martinus Lamers, geb. 29 october 1885 te Haps en overl. 29 april 1962 te Boxmeer.

W. Huijbers zei op 17 augustus 2016 om 12:46 uur

Uiterst links is nog net de hoek van het raadhuis van Beugen te zien.
Het mededelingenbord aan de gevel is nog net te zien. De boom voor het gemeentehuis moet de Wilhelminaboom zijn. Die zou dan zijn geplant in 1898 ter ere van de inhuldiging van koningin Wilhelmina. Hoe oud zou die boom op de foto zijn? Ik schat ca. 10 jaar oud. De foto zou dan zijn gemaakt omstreeks 1908. De bedoelde Lambertus Martinus Lamers zou dan ca 23 jaar zijn geweest.

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 17 augustus 2016 om 13:57 uur

Beste heer/mevrouw Huijbers, hartelijk dank voor uw informatie en wat leuk dat u Lambertus op de foto heeft herkend.
Uw vermoeden over het jaartal van deze foto zou zo maar eens heel goed kunnen kloppen; in het bijschrift van de foto staat dat deze rond 1915 is gemaakt. Bijzonder dat u aan de hand van de Wilhelminaboom zo'n mooie schatting heeft kunnen maken!

W. Huijbers zei op 17 augustus 2016 om 16:46 uur

Hallo Lisette,
Ik herken Lambertus niet van de foto. Ik weet van zijn kleindochter dat hij dat moet zijn. Ik heb hem wel gekend. Maar toen moet hij al ca. 65 jaar oud zijn geweest. Veel ouder dat op de foto dus. Toch leuk dat je hebt gereageerd.
Wim Huijbers

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 18 augustus 2016 om 08:55 uur

Inderdaad logisch dat hij er zo'n honderd jaar geleden heel anders uit zag dan toen hij 65 jaar was :) Fijn dat zijn kleindochter hem nog kon herinneren. Nogmaals dank voor je reactie, Wim!

Anny Neuijen Lamers zei op 27 september 2016 om 23:59 uur

Dat is inderdaad mijn opa Bert Lamers.
Ik heb een oude foto van hem op mijn stamboomsite staan.
Daar is hij bezig mensen over te zetten na de dijkdoorbraak in Oefelt van 31-12-1925
zie : http://home.deds.nl/~lamers/Vervolg-Lamers/#IX.1

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 28 september 2016 om 09:22 uur

Bedankt voor je reactie, Anny! Leuk om ook iets van de kleindochter van Lambertus zelf te horen. En wat een prachtige foto van je opa in Oeffelt! Mooi ook om wat meer achtergrondinformatie te lezen over deze familie.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 20 april 2009 om 11:46 uur

Van kapelletje tot echte kerk

vertelde op 1 november 2012 om 12:00 uur

Hagelkruisstraat in Beugen