i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Boxmeer
Tags:

Goed boeren in Vortum!

vertelde op 11 februari 2016 om 15:16 uur

We zien hier de Boerenbondswinkel van Vortum-Mullem in 1990. Welke boeren kunnen ons meer vertellen over deze winkel en wat ze hier zoal in kwamen slaan?

De Boerenbondswinkel van Vortum-Mullem rond 1990

Het verhaal is bekend: in 1896 richtte de 'Boerenapostel' pater Van den  Elsen de Noordbrabantse Christelijke Boerenbond op. Vervolgens trok hij jaren door de provincie om in zoveel mogelijk dorpen aparte afdelingen uit de grond te stampen. In veel Brabantse plaatsen werden vervolgens Boerenbondswinkels gesticht. Tientallen jaren lang konden boeren hier zo ongeveer alles vinden wat ze op hun bedrijf nodig hadden; van gereedschap tot zaden en van wasmiddelen tot puddingpoeder.

Op de foto zien we de Boerenbond van Vortum-Mullem. De foto is van rond 1990 en de winkel lijkt nog geopend. Weet iemand meer over deze vestiging? Wanneer werd zij opgericht en is ze misschien nog steeds in bedrijf? Was je er klant en was dat als agrariër of gewoon als particulier? Praat ons eens bij!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (1)

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 25 februari 2016 om 11:40 uur

We kregen gisteren een telefoontje van de huidige eigenaar van het pand, waar tegenwoordig een bedrijf is gevestigd. Binnenkort volgt meer informatie...

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 11 mei 2009 om 09:34 uur

Fanfare Vortum-Mullem leeft!

vertelde op 13 mei 2009 om 11:35 uur

Klederdracht in Vortum-Mullem