skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Vincent van de Griend
Vincent van de Griend Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Vincent van de Griend
Vincent van de Griend Bhic

Vrouwen in de armen

Op het eerste gezicht denk je al snel dat deze foto van heel lang geleden is. Maar dat valt mee, we schrijven het jaar 1963.

Vrouwen in de armen

Volgens onze gegevens zien we hier Bertus Jansen uit Demen met zes nonnen gehaakt in zijn armen. De nonnen zijn allemaal zussen van elkaar en komen uit Reek.

Maar waarom zij hier op de foto staan met Bertus is ons onbekend. Waar de nonnen hun lach maar moeilijk kunnen onderdrukken, lijkt Bertus bijzonder nuchter te blijven voor de fotocamera.

Wie kent Bertus Jansen nog en weet meer over hem te vertellen? Met zijn klompen, bretels en tabakspijp lijkt Bertus een markant persoon. We zijn benieuwd naar jouw verhaal. Deel je kennis!

Reacties (5)

Lambert Janssen zei op 18 december 2015 om 17:55
Beste Hugo,
Leuk om in "deSleutel" een foto van mijn opa te zien! Ik weet nog als de dag van gisteren dat die foto werd gemaakt, ik was 10 jaar in '63. De dag later stond de foto in de krant met grote letters " REUNIË VAN 6 (GE) ZUSTERS"
Ons opa was al sinds 1974 weduwman en sindsdien zorgde zijn dochter Rie voor hem, die kwam toen in het huis van opa te wonen met haar man Kees vd Broek uit Reek. En Ome Kees was de middelste uit een gezin van 9 kinderen. De oudste van de familie was een jongen en werd later timmerman, toen kwamen er 3 meiden, die later alle 3 het klooster in gingen, toen kwam mijn Ome Kees en die werd ook timmerman, daarna kwamen in dat gezin weer 3 meiden en die gingen later ook alle 3 het klooster in en als laatste in het gezin kwam er weer een jongen en die werd later ook timmerman.
Op die dag in '63 was er een feest bij mijn ome Kees en tante Rie, als ik me niet vergis werd mijn oom 50, of een 12 1/2 jarige bruiloft, maar dat weet ik niet meer. precies
En die 6 gezusters zagen elkaar ook bijna nooit tegelijk omdat ze dan speciaal verlof aan moesten vragen. Maar die dag was het toch gelukt om alle 6 bij elkaar te zijn en dat moest natuurlijk op de foto en in de krant, een unicum!
En ons opa had er wel oren na om mee op de foto te gaan.
Als ik me niet vergis is de laatste zuster al enkele jaren geleden overleden. Mijn opa is later in het zorgcentrum in Herpen komen te wonen en is in juni 1976 overleden 17-08 1885/03-06-1976. En zoals mijn opa op de foto staat, zo herinner ik hem ook, altijd die klompen, bretels aan de broek en die pijp in de rechter mondhoek. Mijn opa was inderdaad een markant figuur en zat tot aan zijn dood vol jongens streken. ik Ben niet alleen trots op ons opa geweest, maar ben er ook naar vernoemd.
m.vr. gr
Lambert Janssen
Schoolstraat 1e , 5373BA Herpen
lambert Janssen zei op 18 december 2015 om 19:17
Ik zie dat er een foutje instaat, mijn opa was al sinds 1949 weduwman
Hanneke van der Eerden
Hanneke van der Eerden bhic zei op 18 december 2015 om 21:13
Lambert, dank je wel voor deze aanvulling 'uit de eerste hand'.
En ome Kees zal de hemel wel verdiend hebben met zes biddende zusterzussen. Wel heel bijzonder!
lambert Janssen zei op 18 december 2015 om 21:36
Dankjewel Hanneke, Ik was zeer verheugd om die foto weer te zien, ik had hem al een paar keer gezien bij BHIC tijdens zoektochten over het verleden. Maar dat ie nou zo mooi stond afgedrukt in""de Sleutel" ik heb al geprobeerd om hem uit te printen, maar dat is nog niet goed gelukt. Moeten mijn kinderen maar eens na laten kijken.
Fijne avond en prettige feestdagen!
Mevrouw v/d Broek (telefonisch) zei op 7 januari 2016 om 16:06
Ik ben de schoonzus van deze zes nonnen. Mijn man was de oudste broer naast twee andere broers, in een gezin van negen kinderen. Mijn man is helaas al meer dan twintig jaar overleden en ook alle andere kinderen zijn er niet meer. De laatste zus uit het gezin V/d Broek is op 94-jarige leeftijd ongeveer vier jaar geleden overleden.

Ik heb jarenlang in het ouderlijk huis van de familie V/d Broek gewoond in Reek. Het huis staat er nu nog in nagenoeg dezelfde staat. Op de foto staan de nonnen inderdaad met Bertus Jansen, hun vader was namelijk Toon v/d Broek uit Reek. Wij kende Bertus wel goed, omdat zijn dochter (Ria) getrouwd was met een broer van mijn man.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen