skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Sterre Schlink
Sterre Schlink RA Tilburg
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Sterre Schlink
Sterre Schlink RA Tilburg

Jong geleerd...

Allemaal strakke gezichten bij de Rooms-katholieke Jonge Boerenstand uit Vianen. Wie herkent de boerenzonen of de geestelijken?

De Rooms-katholieke Jonge Boerenstand uit Vianen

We kijken hier naar een prachtige foto uit de collectie van fotograaf Jean Smeets, van wie onlangs ruim 10.000 uit Grave en directe omgeving aan onze beeldbank zijn toegevoegd. Hier zien we de Rooms-katholieke Jonge Boerenstand uit Vianen. De twee geestelijken waren verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de boerenzonen op economisch, technisch, lichamelijk én op geestelijk gebied.

Uiteraard zijn we razend nieuwsgierig naar de knapen op deze foto. Wie herkent de jonge boeren en wie kan ons meer vertellen over het lesmateriaal van deze organisatie? Heeft het je geholpen bij het reilen en zeilen van jouw boerenbedrijf?

Reacties (7)

elly ten haaf zei op 21 april 2016 om 12:47
l.s.
ik herken in ieder geval mijn vader , paul ten haaf , en een van mijn ooms , jan ten haaf en wellicht een derde oom grad ten haaf
Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 21 april 2016 om 14:59
Beste Elly, bedankt voor je reactie en wat leuk dat je jouw familieleden herkent! Kun je aangeven waar de heren zich ongeveer bevinden op deze foto? Wellicht dat anderen de namenlijst nog aan kunnen vullen...
elly ten haaf zei op 21 april 2016 om 15:54
dag lisette, mijn vader vind je als vierde van links op de zittende rij en mijn oom jan staat als tweede van links op de achterste rij, over die derde oom ben ik te onzeker of hij het is. verder weet ik me te herinneren dat mijn vader altijd met veel goede herinneringen refereerde aan de jong boerenstand, inhoudelijk weet ik er weinig van
Kwenda Rutten zei op 22 april 2016 om 17:32
Ik herken mijn Opa Wiel Kempen. zit voorin in het midden.
ans hendriks peters zei op 26 april 2016 om 18:50
Ik herken mijn vader Wim Peters zit midden in de zittende rij
Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 28 april 2016 om 16:33
Bedankt Elly, Kwenda en Ans! Leuk dat jullie allemaal familieleden op de foto herkennen en dat jullie hun een naam kunnen geven.
Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 3 mei 2016 om 16:12
Via de telefoon hebben we vandaag veel informatie ontvangen van mevrouw Kruisbergen. Zij wist de namen van onderstaande personen te noemen:

Rechtsboven bij de vlag zien we haar man, Wim van Kruisbergen en wat naar links zien we zijn broer, Gerardus van Kruisbergen. Links onderaan zit pastoor Muskens. Ook zien we Jo Barten, Wim Peters en Koos Ermers op de foto staan. Daarboven zijn de broers Bert, Jo en Toon van Daal te zien.

De Boerenstand organiseerde veel verschillende soorten activiteiten. Zo werden er cursussen aangeboden op het gebied van land- en tuinbouw, werden er sportdagen georganiseerd en schoot men elkaar te hulp bij bijvoorbeeld een brand of overstroming. Ieder jaar werd in augustus een dankviering in de open lucht georganiseerd, wanneer de oogst werd binnengehaald. Tot slot ging men ook geregeld op retraite naar een klooster.

Mevrouw Kruisbergen zou nog wel heel graag willen weten wanneer deze foto is gemaakt. Is er iemand die hiervan enig idee heeft?

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen