i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Cuijk en Sint Agatha
Tags:

Heldro roomijs: een voedzame versnapering

vertelde op 23 juli 2019 om 14:11 uur

Een lege straat. Een verstild dorp. Zou het zo’n lome warme zondag in de jaren '50 geweest kunnen zijn? Een half etmaal later zou de bakker weer uit de veren moeten, om kort daarna de verleidelijke geur van vers gebakken brood door de straten te verspreiden, maar nu heerst nog even de rust.

Bakkerij Thomassen, Cuijk ca. 1954 (foto: fotograaf onbekend, collectie BHIC CUI0704)Bakkerij Thomassen, Cuijk ca. 1954 (foto: fotograaf onbekend, collectie BHIC CUI0704) 

Wat zal zijn assortiment geweest zijn, in die jaren? IJs had hij dus ook. Kennelijk niet het bekende banketbakkersijs dat in de jaren ‘60 zo populair was, maar ‘voedzaam’ ijs van de firma Heldro.

Kijk naar Toen

Kun jij je bakker Thomassen nog herinneren? Bezorgde hij aan huis? En Heldro-ijs; verlang je daar nog naar terug? We hopen op reacties. Alle herinneringen zijn welkom. Vertel jouw verhaal in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder. Bellen of mailen kan natuurlijk ook.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in het Cuijks Weekblad, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 13 april 2017 om 09:49 uur

Café Lombok

vertelde op 18 januari 2019 om 09:38 uur

Leverpastei en lijnbaantjes

vertelde op 20 mei 2019 om 09:30 uur

500e Kersten-woning