i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Heesch
Tags:

Bij de brandweer

vertelde op 15 januari 2015 om 15:44 uur

Acht stoere brandweermannen poseren trots voor de fotograaf. Waarom? We kijken naar de eerste brandweerwagen van de gemeente Heesch van na de oorlog. Uitgerust met ladder en slangen gaan de mannen op pad. Zij hebben ongetwijfeld het nodige meegemaakt in Heesch en omstreken.

 Je zou zeggen dat het aardig wat spannende anekdotes moet opleveren. Kun jij je nog herinneren of deze brandweermannen hebben geholpen toen je in de problemen zat? Of weet je meer over deze redders in nood zelf? Wie kan ons wat vertellen over het brandweerkorps van toen? Brand los en deel je kennis!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (5)

Robert Kuijpers zei op 17 januari 2015 om 18:04 uur

Ik heb van 1962 tot 1972 in Nistelrode gewoond, vlakbij de toenmalige brandweerkazerne. Het alarm ging per sirene. Het gevolg was dat er ongeveer duizend kinderen op de fiets achter de brandweerauto's aan reden. Als het ergens buitenaf brandde reed de brandweer je natuurlijk kwijt. Maar meestal was er wel een rookpluim. De brandweer beschikte toen over een DAF tankautospuit en een Mercedes (klein)-brandweervoertuig met pompaanhanger. Heb er een levenslange verslaving aan model brandweer auto's aan over gehouden, enkele honderden nu. Soms brandde het zo hevig dat de brandweer uit Heesch assistentie moest komen verlenen. Zoals bij de felle brand in de klompenmakerij aan de Laar. En bij een enorme brand, die van ver te zien was, waarbij een boerderij in de Kromstraat in de as werd gelegd. Die branden waren zo rond 1970.

Paul Maissan zei op 22 januari 2015 om 23:36 uur

Dit voertuig moet een Bedford OYD zijn uit de dump voorraden ontstaan na WO II en in 1948 in gebruik genomen. Nadat het voertuig in 1960 is vervangen door een nieuw gebouwde Ford F350 manschappenwagen heeft het nog dienst gedaan bij de gemeentewerken en moet het door een brand aan zijn einde zijn gekomen. Als iemand nog meer foto's van dit voertuig heeft....?

Fried van Rosmalen zei op 29 januari 2015 om 17:40 uur

De personen op de brandweerwagen zijn: v.l.n.r. Jan Maas, Tien Wingens, Broer Frunt, Harrie Ceelen, Antoon van Erp (de Schel), Cel van Grunsven ( de Smid), Piet van Grunsven (koster), Johan van Erp (de Schel, de Commandant).

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 3 februari 2015 om 14:07 uur

Ah dank Robert, Paul en Fried! En wat mooi dat jullie alle drie een heel andere invalshoek hebben om naar deze foto te kijken. Mooi omdat we nu meer weten over het verhaal achter deze foto maar ook over het voertuig zelf en, niet onbelangrijk, wie er op de foto staan. Super.

Huub Bogaerts zei op 16 april 2017 om 13:20 uur

Ben als kind vaak achter deze brandweerauto aan gefietst.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 12 oktober 2009 om 13:27 uur

De kerkbrand van 1961

vertelde op 30 november 2010 om 21:28 uur

Brand met mijn meisje

vertelde op 23 november 2012 om 12:00 uur

Loos (brand)alarm?