i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Gemonde
Tags:

Bladerend in foto-album

vertelde op 21 oktober 2011 om 10:31 uur

Er zitten heel wat mooie foto's tussen in het album van de familie Schellekens-Hoeze. Zoals van Piet in militair uniform, van Driek met zijn transportfiets, trouw- en portretfoto's.

   

Linksboven zien we Driek Schellekens, geboren in 1890 en overleden in 1964. Deze foto moet rond 1960 zijn gemaakt. Daarnaast Piet Schellekens, tijdens zijn dienstplicht, in Harderwijk.

Daaronder een portret van de bewoners van Bodem van Elde 9, Gemonde in 1952, bij gelegenheid van de 25-jarige bruiloft van Piet Schellekens en Adriana Hoeze, met daarnaast hun trouwfoto van 30 mei 1927.

Daaronder de ouders van Adriana Hoeze en een portret van grootmoeder Hoeze-Van de Linde (overleden op 83-jarige leeftijd), de oma van Adriana.

Op de onderste rij zien we eerst Hein en Nel Schellekens-Sanders (getrouwd op 18 september 1956). Zij woonden eveneens aan Bodem van Elde 9, Gemonde. Daarnaast Riek en Toon van Oirschot (getrouwd op 1 oktober 1958). En als laatste zien we Jan en Pieta Timmermans-Schellekens.

En dan ten slotte de bewoners van Bodem van Elde 9 anno 2006. Nel en Hein Schellekens met hun twee dochters Sjan en Annie; in het midden Pieter en Marijke Schellekens. Voor zien we Adri en Jonella v.d. Sande en achter staan Toon v.d. Sande en Mario Hubers. Met uitzondering van Sjan en Mario wonen zij allen in de boerderij.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (5)

Mark vd Velden zei op 25 oktober 2011 om 08:17 uur

Hallo Pieter,

Erg mooie foto's.

Mijn oma was ook een Schellekens uit Gemonde (dochter van Driek (een andere) Schellekens van de Beek) en ik heb redelijk wat stamboomonderzoek gedaan.
Ik kan echter (nog) geen aansluiting vinden met mijn gegevens. Wil/kun je me eens doorgeven wie de ouders van Driek en Piet waren? Dank je.
Een deel van mijn onderzoek staat overigens op http://home.kpn.nl/veld5572

pieter schellekens zei op 25 oktober 2011 om 18:29 uur

driek werkte vaak bij mijn opa en vader op de boerderij en anders om
zij waren lid van dezelfde gilde

pieter schellekens zei op 25 oktober 2011 om 18:57 uur

kijk maar eens op

http://www.anthoniussebastiaangemonde.nl/

en dan gilde foto's de eerste foto aanwijzen krijg je de namen en daar is jou verband tussen de families daar staat ook driek en anderte van jou familie leden ongeveer 1930

Harry van Kuijk zei op 18 november 2011 om 21:37 uur

Een paar gegevens in dit album zijn niet juist.
De personen op de middelste foto in de tweede rij zijn: Adrianus Sanders en zijn vrouw Petronella Schepers, de grootvader en grootmoeder van de bruid Nel Sanders op de linker foto in de derde rij.
Hein en Nel zijn niet getrouwd in 1956, toen was Nel nog maar 16 jaren jong en wist Hein nog niet van haar bestaan, het zal 1966 zijn.

Annemarie van Geloven bhic zei op 21 november 2011 om 09:26 uur

Hartelijk dank voor je reactie, Harry. Ik zal dit doorgeven aan de beheerder van de fotobank.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: