skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Astrid de Beer
Astrid de Beer RA Tilburg
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Astrid de Beer
Astrid de Beer RA Tilburg

De brand op basisschool "Octopus"

Op dinsdag 19 oktober 1999 werd de Boekelse bevolking in de namiddag opgeschrikt door een flinke brand op basisschool Octopus. De vrijwillige brandweer van Boekel was snel ter plaatse en kon gelukkig veel erger voorkomen.

Door hun vakmanschap en geweldige inzet was een knap stuk werk geleverd. Dat lieten deskundigen en experts van de verzekeraar achteraf weten, die de voorlopige schade kwamen opnemen.

Dezelfde avond, nadat men de brand meester was, werd begonnen met het zoveel mogelijk beperken van de gevolgschade. Daarvoor was snel een bedrijf ter plekke dat alle computers en overige elektronica -apparatuur inpakte en meenam voor droging en reiniging, alsmede een schoonmaakbedrijf, dat alles wat verder nog gered kon worden uit de lokalen die brand- of waterschade hadden verwijderde.

Op de tussenliggende vrijdag hadden alle ouders en kinderen van de Octopusschool een brief gekregen waarin informatie werd gegeven over de brand en natuurlijk ook over wanneer de kinderen weer naar school konden. Omdat de maandag niet haalbaar bleek, werden de kinderen pas op dinsdag 26 oktober weer op school verwacht.

3 lokalen, een toiletgroep en enkele andere ruimten waren voor langere tijd niet te gebruiken. Eén groep kon naar het muzieklokaal en de 2 andere groepen naar de noodlokalen, die voor de gymzaal werden geplaatst.

Alles werd in het werk gesteld om de herstelwerkzaamheden zo snel mogelijk uit te voeren, zodat iedereen, hoopte men, nog in de 20ste eeuw weer op zijn eigen plaats kon zitten.

Reacties (4)

Gerard H.A.A. de Bie
Gerard H.A.A. de Bie zei op 28 mei 2016 om 16:35
Op foto 5 ; de onderste : zie je de volgende personen op de voorgrond v.l.n.r. Ad van Lankveld, Marian van Lankveld - Timmers en hun dochtertje. Hier op het balkon van de seniorenwoning van oma van lankveld in het toen vrij recent gebouwde complex aan het Wit-gele-kruis-pad (=straat).
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 30 mei 2016 om 13:13
Bedankt voor je aanvulling Gerard. De brand zal vast grote indruk hebben gemaakt op het dochtertje. Misschien was het zelfs wel haar school?
Gerard H.A.A. de Bie
Gerard H.A.A. de Bie zei op 24 juni 2016 om 19:28
Ik hoorde van Meester Wassenberg dat deze brand in de herfstvakantie was en dat enkele loodgieters aan het werk waren geweest. Daarmee was een waarschijnlijk gloeiend stukje verder gaan smeulen wat uiteindelijk de veroorzaker tot brand in het dak werd.
Het was ook voornamelijk het dak wat in brand was geraakt. Wel hadden tenminste twee klaslokalen flink wat roet- en waterschade.
De kinderen maakten zich tijdens en na de brand vooral zorgen om de 2 goudvissen 'Blub' & "Drup" die ze altijd tijdens de les op de lessenaar in hun kom zagen rondzwemmen.
Meester Henk vertelde dat hij terug in het gehavend klaslokaal zag hoe de vissen nog steeds rustig in die kom rondzwommen. Dus konden de kinderen gerust gesteld worden.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 26 juni 2016 om 15:07
Weer een mooie toevoeging, Gerard! Vooral de avonturen van Blub en Drup zorgen voor een grote glimlach.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

Doe mee en vertel jouw verhaal!