i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Oss
Tags:

Clemens & August in Oss

vertelde op 29 augustus 2017 om 12:31 uur

Op een zonnige augustusdag, ruim 40 jaar geleden, opent de C&A een nieuwe zaak in Oss. Niet op de plek waar de winkel nu zit, maar naast de HEMA. We zijn benieuwd naar de persoonlijke verhalen achter deze foto uit 1976. Wat kun jij je nog herinneren hiervan?

Klik op de foto om deze te vergroten

Veel mensen komen voor de opening naar het Walplein. Achter dranghekken bekijken ze de activiteiten voor de nieuwe winkel. Het is dan ook een hele happening: met een springkussen, muziek en ijsjes. De stad kleurt die dag C&A-rood door alle petjes en ballonnen.

De officiële openingshandelingen vinden op het podium plaats. De groep vrouwen heeft daar iets mee te maken en de kinderen lijken een envelop te krijgen. Misschien met korting of een kledingcheque? We zijn benieuwd naar de persoonlijke verhalen achter deze foto uit 1976. Kun jij je nog iets herinneren van die dag? Herken je de mensen op het podium? Of stond jij zelf in het publiek?

We hopen op reacties. Deel je herinneringen! Je kunt je verhaal kwijt in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Sleutel, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (6)

Jeroen Arts zei op 30 augustus 2017 om 23:33 uur

In mijn foto-album zit een vakantiefoto uit 1980 of '81, gemaakt op camping 'In de bongerd' in Oost-Kapelle. Op de foto de vouwwagen (met oranje met groene tent) van mijn oom en tante uit Oss. Op een handdoek in het gras voor de tent lig ik met mijn nichtje Christel. Wij waren toen nog kleuters. Allebei hebben wij zo'n rode C&A-pet op. Een leuke en kleurrijke foto! :-)

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 31 augustus 2017 om 13:22 uur

Die willen we maar wat graag zien Jeroen!
Mocht je deze foto met ons willen delen, dan mag je hem sturen naar info@bhic.nl, zodat ik hem bij jouw reactie kan plaatsen.

A. Ceulemans zei op 1 september 2017 om 17:15 uur

De twee kinderen zijn Moritz en Anne Ceulemans. Moritz was de gelukkige winnaar van een wedstrijd, hij had een slagzin verzonnen. De prijs bestond uit een grote kledingcheque en een fiets.
De groep vrouwen bestaat uit gastvrouwen van C & A, zij begeleidden de winnaars door de dag.

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 1 september 2017 om 21:18 uur

Wat leuk A. Ceulemans, dat je de namen van de kinderen weet en ook nog waarom ze een enveloppe kregen en zelfs wat erin die enveloppe zat. Dit geeft meteen de foto nog meer kleur. Is er misschien een reden dat je je dit zo goed herinnert? Ben je er zelf bij geweest ?

Bea van Berkom-Duijs zei op 12 september 2017 om 12:33 uur

Ik heb op de bewuste dag ook een prijs gewonnen met een slagzin. Het was op 28 augustus 1976, mijn 16de verjaardag! Ik won een fiets en een kledingwaardebon. Het was een grote verrassing voor me. Ik werkte toentertijd als weekendhulp bij Bakker Lamers. En mijn moeder had met Annie Lamers afgesproken dat ik in de ochtend een paar uurtjes mee moest naar de stad. Luidkeels heeft het publiek nog "Lang zal ze leven" voor me gezongen!!

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 13 september 2017 om 14:32 uur

Wat leuk Bea en wat moet dat een mooie 16-de verjaardag zijn geweest. Zoals blijkt was het er een om te herinneren.
Weet je toevallig de slagzin nog ? Of weet je nog welk mooi kledingstuk je voor de waardebon gekocht hebt?

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 5 februari 2008 om 13:04 uur

Marktdag in Oss

vertelde op 3 juli 2017 om 07:56 uur

Traumatisch sloopproject in Oss

vertelde op 12 juli 2017 om 15:24 uur

Mag het een onsje meer zijn?