i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Oss
Tags:

Op de bank in welk park?

vertelde op 15 januari 2019 om 16:00 uur

We hebben een aantal prachtige foto's van Oss uit de jaren '30 van de vorige eeuw. Van de varkensmarkt in het centrum, een hooiwagen in de Molenstraat en winkelend publiek in de Heuvelstraat bijvoorbeeld. Dit is een van die foto's, in 1935 gemaakt van twee dames op een bankje in een park. Kun jij ons iets meer vertellen bij deze foto? We horen graag van je.

Op een bankje in het park, Oss 1935 (foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC 1659-000022)Op een bankje in het park, Oss 1935 (foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC 1659-000022)

Het is juli 1935 en nog fris. Deze twee Osse dames dragen daarom een modieuze lange jas tijdens hun wandeling door het park. Ze strijken neer op het bankje rond de boom en mijmeren wat over de toekomst, zo stellen we ons voor. Vergroot je de foto (klik daarvoor op de foto of volg de link onder het fotonummer) dan kun je hen nog beter bekijken en zie je de mooie hakschoenen en het tasje met knipsluiting op schoot.

Kijk naar Toen

We verwachten niet dat iemand deze vrouwen nu nog herkent, maar zijn wel benieuwd of er nog Ossenaren zijn die ons kunnen vertellen in welk park deze foto genomen is. Herken jij deze bank of de aangelegde perken of zie jij het misschien aan de bebouwing aan de rand? Weet jij meer?

We nodigen je van harte uit om te reageren. Deel jouw verhaal in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Sleutel, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (2)

T.G.M. Pouwels zei op 12 maart 2019 om 07:18 uur

Zo te zien is dit het park achter het Jan Cunen centrum de huizen, bouwstijl, op de achtergrond stonden in de Ridderstraat naast het oude politiebureau en tegenover het huidige cafe Bellevue.

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 12 maart 2019 om 09:24 uur

Hartelijk dank voor uw reactie, T. Pouwels! Dat is een duidelijke duiding van de locatie, en waarschijnlijk nu voor meer Ossenaren heel herkenbaar.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 20 november 2014 om 15:48 uur

Wie maakt me los?

vertelde op 7 april 2017 om 11:19 uur

Paard en wagen door Oss

vertelde op 4 december 2018 om 09:15 uur

Platteland in de stad