skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Astrid de Beer
Astrid de Beer RA Tilburg
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Astrid de Beer
Astrid de Beer RA Tilburg

The Old Tower

De meeste Ossenaren zullen deze plek direct herkennen als café Hei & Ikke. Toen deze foto gemaakt werd, in 1988, zat hier echter nog een andere kroeg. Wij begrepen dat deze toen ‘The Old Tower’ heette, maar het kan natuurlijk net zo goed zijn dat die naam van nog wat langer geleden is (of juist meer recent). In ieder geval is het een naam die tot de verbeelding spreekt en die je niet direct zou verwachten in Oss.

The Old Tower, Oss 1988 (Wies van Leeuwen/ Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC PNB001050962)The Old Tower, Oss 1988 (Wies van Leeuwen/ Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC PNB001050962) 

Kijk naar Toen

Kun jij ons iets meer vertellen over dit pand, de kroeg of de geschiedenis van deze naam? Kwam of kom jij hier en ken je verhalen over het gebouw of de uitbaters? Was dit bijvoorbeeld altijd al een café of was het eerder een woonhuis (of iets anders)? Kortom: alle informatie naar aanleiding van deze foto is welkom! We horen graag van je.

Je kunt reageren in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Sleutel, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen 

Impressies van The Old Tower 

Rechts het pand (toen ook café) waarin later The Old Tower kwam; het linkerdeel, met daarin 'vleeschhouwerij' Kemps, is later gesloopt.  

Lang voordat The Old Tower in de Torenstraat kwam, runde Van Heeswijk sr. een café op de Heuvel. Het gezin Van Heeswijk woonde daar toen boven. Hier worden gasten uitgenodigd om gezamenlijk - met de fiets - van Oss naar Geffen te gaan, om te dansen bij P. Waayers.

 

Reacties (2)

Eva Ruiken-van Ooijen (telefonisch) zei op 4 juni 2019 om 10:40
Mevrouw Ruiken – Van Ooijen belde ons. Zij vond het erg leuk om deze foto in de krant te zien en deze roept dan ook direct allerlei herinneringen bij haar op waarover ze levendig kan vertellen.

Tegenover dit café had zij vroeger namelijk, samen met haar man, zelf een café. Deze zat tegenover de grote kerk en ze noemden het ‘De Oude Toren’. In 1962 zijn ze daar gekomen en ze hebben er zo’n acht jaar gewoond en gewerkt. In 1970 zou er een doorbraak komen in de Torenstraat en heeft de gemeente hen (en ook Van der Doelen) weggekocht.

Ze verhuisden, met het café, naar de Kromstraat en zaten daar een aantal jaar tegenover de Bloemskerk (Heilig Hartkerk). Later is het stadsplan weer veranderd en de doorbraak is er nooit gekomen. Toen mevrouw en meneer tegen de 50 en 60 liepen, zijn ze met het café in de Kromstraat gestopt. Daarna kwam er een Turks eethuis en nu zit er een Ossenaar in met een coffeeshop.

De naam ‘The Old Tower’ is dus een verwijzing naar ‘De Oude Toren’, het café dat vroeger aan de overkant van het pand op de foto zat.
Mathilde Min
Mathilde Min bhic zei op 4 juli 2019 om 11:50
Deze week sprak ik met meneer Van Heeswijk, voormalig uitbater van 'The Old Tower'. Uit een bierviltje van zijn afscheidsfeest blijkt dat dit café hier 23 jaar heeft gezeten. Hij komt uit een echt horeca-gezin; vader Van Heeswijk had eerder een café op de Osse Heuvel, waar menig Ossenaar nog herinneringen aan kan hebben.

Hierboven heb ik een aantal foto's toegevoegd, van zowel het café in de Torenstraat als dat op de Heuvel, én een prachtige oude advertentie waarin wordt opgeroepen om mee te gaan dansen in Geffen bij Waayers. Dat dansen werd waarschijnlijk omlijst met accordeonmuziek, zoals dat ging in die tijd.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

Doe mee en vertel jouw verhaal!