i

Frisselsteinstraat

vertelde op 2 april 2015 om 16:01 uur

Je staat toch elke keer weer versteld hoe snel het straatbeeld verandert. Een fietstochtje door je woonplaats dertig jaar geleden en nu is vaak een wereld van verschil. Op de foto zien we een vestiging van de Rabobank in de Frisselsteinstraat in Veghel. Tegenwoordig zit er een bedrijfsverzamelgebouw dat kantoorruimte biedt voor de kleine ondernemer in Veghel.

 We zien steeds meer bankgebouwen verdwijnen, omdat het fysieke bezoek niet per se meer nodig is.Mis jij de bank in jouw plaats, of ben je al helemaal ingesteld op de moderne tijd?

Hoe zit het met de Frisselsteinstraat? Welke gedaanteverandering heeft de straat ondergaan? Wat is het verhaal achter de Frisselsteinstraat?

Deel je kennis!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (4)

Gerard H.A.A. de Bie
Gerard H.A.A. de Bie zei op 2 april 2015 om 23:18 uur

Als ik 't goed begrijp staat deze ontwikkeling niet op zichzelf en is niet plaatsgebonden. heel veel jongeren kijken volgens mij 'n zw.w. straatbeeld al niet meer aan omdat ze er toch niets van terug herkennen.
Oplossing : misschien zoals ik in Gemert zag; op heel veel straathoeken of gebouwen grootte foto's plaatsen van hoe het zelfde gebouw of het zelfde zicht van af die plaats 'n 50 of 100 jaar geleden er uit zag. Niet alleen leerzaam maar ook fantasie verruimend , lijkt mij.

Jan van Erp zei op 9 juni 2015 om 21:12 uur

De naam lijkt duidelijk, zie ook het artikel kasteel Frisselstein van Rolf Vonk met ook een bijlage van mij. Destijds was de straat een pad achter brouwerij Frisselstein en aan de pad waren de loodsen en bleekerij van linnenweverij Rath. De heemkundekring heeft nog een foto van het pad. Ook is op een luchtfoto uit 1923 dit goed te zien.

Gerard H.A.A. de Bie
Gerard H.A.A. de Bie zei op 14 september 2015 om 22:52 uur

in mijn vorige reactie geef ik 'n hint ter oplossing. Maar deze lijkt me inmiddels niet meer voldoende daar 'n App op socialmedia voor zoiets zeer waarschijnlijk meer zode aan de dijk zet.

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 16 september 2015 om 20:58 uur

Nieuwe foto's over oude foto's leggen is ook iets wat veel gebeurt en leuk is om te zien.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 17 december 2009 om 11:37 uur

Wandelende Boerenleenbank, 1971

vertelde op 4 juli 2013 om 11:16 uur

Zomerse zondag

vertelde op 15 mei 2014 om 15:07 uur

Boerenleenbank