
Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)
Meer informatie over de chat-service? Klik hier
Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)
Meer informatie over de chat-service? Klik hier
Achter het molenaarshuisje staat de molen met de wieken naar het noord-westen, blijkbaar met een zachte wind uit die richting aangezien de huiven (zeilen) over de wieken gespannen zijn, zodat ze meer wind vangen. Links achter de zijgevel van het huis van Van Maren, weer iets naar voren het huis van de familie Weijers. Achter de geopende poort dat van familie Van de Broek en tot slot uiterst rechts de vorige pastorie. Gezien de waterplassen en de bladeren onder de bomen is de foto gemaakt vlak na een najaarsbui.
Op de achterzijde van deze prentbriefkaart lezen we het volgende: "Aan Mej, Teodora v. Berlo per adres van Mevr. Wijnen Stratum Dijk bij Eindhoven. Erp 6 juli 1916 [*dat was op ’n zondag] Waarde Zuster Tot mijn genoegen kan ik u mededelen dat wij a.s. Donderdag komen als er niets tegenvalt. Wij hebben het hooi nog wel niet binnen, maar daar komt toch geen eind aan. [*Een goed oogstjaar dus]. Tante Beth komt mede. Verleden Zondag was ik naar Boekel geweest. Mina en Marie waren er ook. Alles was nog als op het oude. Karel was ook nog vlug [*hel voor zijn leeftijd]. Ontvang mede de groeten van ons allen, ook van Heuvelberg en dan tot Donderdag. Om half negen gaan we van hier [*Erp] en dan met de tram naar Stratum. Als er iets tegenvalt zal ik wel schrijven. Daag van allen Uwe zus Nellie."
Onder op de kaart staat gedrukt : Uitg. F. [*Frans] v.d. Ven. [*werd ook wel Fikske genoemd omdat ie zo fel kon zijn; Frans had in die tijd zijn winkeltje waar anno 2016 het westelijk deel van het Sint Jansplein is en dit witte huisje is te zien op de tweede prentbriefkaart].
Daarin was dus het winkeltje waar Nellie van Berlo de eerste kaart kocht. Achter het winkeltje was ook nog een bakkerijtje. Voordat Frans daar zat, was er namelijk nog bakker Van Eenbergen gevestigd, die vandaar naar Gemert vertrokken was.
Verder hebben in dat huisje nog Pietje Kerkhof gewoond (later bekend van het snoep- en tabakswinkeltje in de Kerkstraat-Noord); Mie de Leest en een zekere Toon Verbakel. Dit alles wist Dina de Bie-Van de Ven nog door overlevering te vertellen. Verder links op de foto de St. Jans(jongens)school zonder de aanbouw waarin anno 2016 de Heemkunde zit.
In het midden de oude waterstaatskerk, het reeds besproken witte huisje en nog een kleiner huisje. De briefkaarten zijn bewaard gebleven dankzij Dina’s man Willie. De laatste prent is van rond 1900, volgens het fotoboek Boekel zo âs 't vruger waor (1890-1950).