i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Geffen
Tags:

Van Coothstraat

vertelde op 4 mei 2016 om 13:06 uur

Een straatbeeld in Geffen ongeveer vijftig jaar terug in de tijd. We zijn in de Van Coothstraat beland en kijken richting het noorden naar de aansluiting met de Molenstraat.

Van CoothstraatOp de foto zijn de boompjes naast de weg nog maar net gepland. Vandaag de dag moeten dit flinke jongens zijn die de Van Coothstraat een mooi groen uiterlijk geven.

Op de foto staat een man te poseren naast zijn auto. Herken jij de man nog of laat juist de auto bij jou een belletje rinkelen? Het lijkt een Ford Anglia die we ook kennen uit een van de beroemde Harry Potter films.

Wat kun jij ons vertellen over deze foto? Deel je kennis!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (3)

Dhr. Dolleweerd (telefonisch) zei op 12 mei 2016 om 13:47 uur

Ik weet het niet zeker, maar volgens mij zien we Jas van Schaijk op deze foto. Hij was een kluizenaar die iets verderop net over het spoor woonde (wat nu de straat Den Ham is). Jas was een oude vrijgezel die iedereen in het dorp kende, maar niemand die echt bevriend met hem was. Ik herinner mij hem als een kluizenaar die zichzelf niet veel waste, had geen gas of elektriciteit, enkel water uit de put. Ik kwam zelf wel veel bij hem om z'n vee te voeren, dat kon hij toen zelf niet goed meer.

Ik heb Jas leren kennen toen hij mijn dochter op een dag thuisbracht. Ze was nog klein en was blijkbaar op het spoor aan het spelen, levensgevaarlijk natuurlijk. Zelf woon ik al bijna zestig jaar in de Van Coothstraat.

Jan van Ravenstein zei op 30 mei 2016 om 10:19 uur

Hugo... In 1965, toen ik 18 jaar was, had ik precies zo'n auto. Een Ford Anglia van het bouwjaar 1952. Mijn allereerste auto, 13 jaar oud maar ik was zo trots als... Ik denk niet dat ik het ben op de foto... maar de auto is dezelfde als die ik had..

Hugo van der Zande
Hugo van der Zande bhic zei op 30 mei 2016 om 11:16 uur

Hallo Jan,

Wat leuk om (mogelijk) je allereerste auto terug te zien. Die eerste is vaak niet je beste auto, maar vergeten doe je hem niet! Helaas kunnen we geen kenteken ontdekken, dus jammer dat we niet kunnen achterhalen of dit hem is geweest. Is het aannemelijk dat je jouw auto in de berm hebt geparkeerd in de Van Coothstraat?

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 28 februari 2011 om 10:53 uur

Bijna weg

vertelde op 7 november 2014 om 15:43 uur

Veel gezichten

vertelde op 2 april 2015 om 16:01 uur

Frisselsteinstraat