skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Arnout van Erp
Arnout van Erp Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Arnout van Erp
Arnout van Erp Bhic

De tandeloze tijd

De tand des tijds knaagt onvermurwbaar verder, maar gedurende zeker 50 jaar van de vorige eeuw lijkt die in Mill niets klaargespeeld te hebben.

Het aangezicht van Mill in 1925

 

Deze foto van de Stationsstraat is in 1925 gemaakt. Wij hebben ook foto’s, genomen vanaf nagenoeg hetzelfde punt, uit 1939, 1960, 1966 en 1972. Het verschil tussen de eerste en de laatste is minimaal…

Inmiddels ziet het er hier wél heel anders uit. Het Patronaatsgebouw, rechts op de voorgrond, lijkt bijvoorbeeld verdwenen. Wat vind jij daarvan: moeten dorpen als Mill ook volop met de tijd meegaan, of moet de dorpskern juist hetzelfde blijven, zodat een dorp het eigen unieke karakter niet verliest? Deel je gedachten, wijsheid en overwegingen!

Reacties (3)

Albert zei op 30 juni 2017 om 14:01
Nou Lisette, de lezing over de Stationsstraat klopt niet helemaal of misschien zelfs helemaal niet. Je moet nog maar eens goed kijken op de andere foto's, want in de Stationsstraat stonden vanaf de winkel van "Drankenhandel Zweens" naast het Patronaatsgebouw in 1939 al het Hotel Kloosterman met terras en daar weer naast zijn direct na de oorlog (wederopbouw) het concertgebouw, de brandweerkazerne en het Witte Gele Kruis gebouw gekomen. In de oorlog in 1941 werd het Patronaatsgebouw verbouwd tot een schoolgebouw voor MULO met daarnaast een directeurswoning. Tussen Hotel Kloosterman en de brandweerkazerne werd ook nog een winkel met bakkerij van Jan Heijs gebouwd. De tijd heeft dan zeker ook in Mill niet stilgestaan!!!!
Annemarie van Geloven
Annemarie van Geloven bhic zei op 3 juli 2017 om 10:45
Ook al zien we de gebouwen die u opnoemt niet op de foto, hartelijk dank voor uw nauwkeurige beschrijving van de ontwikkeling van de Stationsstraat in Mill. Maar ondanks de vooruitgang is het altijd fijn als speciale beeldbepalende panden in tact blijven.
Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 5 juli 2017 om 09:54
Bedankt voor je reactie, Albert! Goed om te weten dat er wel degelijk veranderingen hebben plaatsgevonden in de Stationsstraat.

Met mijn verhaaltje probeerde ik overigens alleen maar aan te tonen dat de foto's die gedurende enkele decennia van deze straat zijn genomen, opvallend veel gelijkenissen vertonen. Zoek in onze beeldbank maar eens op 'Mill Stationsstraat' en vergelijk de foto's uit de jaren zestig en zeventig met bovenstaande foto. De meeste gebouwen zien we op beide foto's terug...

Uiteraard zijn we erg blij met alle extra informatie en stellen we het zeer op prijs dat je dit met ons wilt delen!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen