i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Grave
Tags:

In de prijzen

vertelde op 5 september 2018 om 14:08 uur

Misschien gebeurt het nu nog wel dat het 'beste paard van stal' een prijs wint, maar zoals dat eind jaren '50 ging, nee, dat zien we toch niet vaak meer. Deze gedecoreerde prijswinnaars zijn op meerdere plekken in Grave gefotografeerd en ze kunnen rekenen op de belangstellende blikken van de jeugd. Wie herkent een van de mensen op deze foto's, de winkel van De Greeff of misschien de prijswinnende dieren zelf en wil zijn of haar herinneringen uit die tijd met ons delen? We nodigen je van harte uit om te reageren.

Foto: Fotostudio Jean Smeets, collectie BHIC 1907-004034Foto: Fotostudio Jean Smeets, collectie BHIC 1907-004034

Deze twee runderen zijn kennelijk ergens voor in de prijzen gevallen. Het levert hen bloemversieringen en een strik om hun hoorns op. Op een andere foto uit deze reeks (zie hieronder) zien we het koppel voor de winkel van De Greeff staan en zijn de opgespelde briefjes beter te lezen: op het ene briefje staat ‘Eerste prijs’ en op het andere ‘Veemarkt…’. De kinderen bekijken de prijswinnaars vanaf gepaste afstand. Behalve het jongetje met de pet, dat een van de dieren uitdagend en van heel dichtbij in de ogen kijkt.

Foto: Fotostudio Jean Smeets, collectie BHIC 1907-004035Foto: Fotostudio Jean Smeets, collectie BHIC 1907-004035

Kijk naar Toen

Sta je zelf op deze foto of herken je iemand anders? Weet je nog hoe het was om daar te staan en bij welke gelegenheid deze prijzen werden uitgereikt? We hopen op reacties! Deel jouw herinneringen in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in de Graafsche Courant, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 28 februari 2011 om 14:19 uur

De Vliegende Hollander

vertelde op 1 december 2017 om 14:44 uur

Met de bakfiets door de sneeuw

vertelde op 22 februari 2018 om 14:00 uur

Opening snoepwinkel in de Rogstraat