skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Ans Holman
Ans Holman RA Tilburg
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Ans Holman
Ans Holman RA Tilburg

Meisje van een poezieplaatje

Ze lijkt zo weggelopen van een poƫzieplaatje, dit meisje met haar hoedje en de grote bos bloemen. Deze foto slingert ons bijna een eeuw terug in de tijd: terug naar het Esch van 1931waar bisschop Diepen de kerk komt inwijden.

Meisje staat klaar om bloemen te overhandigen aan mgr. DiepenDe bisschop zelf staat nèt niet op de foto en eigenlijk past dat wel goed bij het verhaal. Want mgr. Diepen reist die dag in 1931 dan wel speciaal af naar Esch maar de kerk wordt in werkelijkheid al enkele jaren gebruikt. Pastoor van Duren heeft hem namelijk al vier jaar eerder ingezegend! Dit bezoek van de bisschop was louter bedoeld als “daadwerkelijke” inzegening.

Het maakt de foto alleen maar mooier. Wie herkent nog iemand van deze foto, gemaakt door fotopersbureau Het Zuiden? Praat ons maar bij. 

Reacties (5)

Ruud van Nooijen zei op 12 juni 2016 om 21:19
De Man in uniform (platte pet) direct achter de bos bloemen is rijksveldwachter Adrianus van Haren (geb. Nederasselt 9-1-1874, overleden te Esch 10-12-1938) en is mijn grootvader aan moederszijde. Voorheen is hij ook nog veldwachter geweest in Megen en Oss. Hij komt voor in het boek 'De dienders van Osch' (1988) van de Ossche politieman Bert Wattenberg. Adrianus en Agnes van Haren (ouders van mijn moeder) hebben jarenlang een vos als huisdier gehad. Ik heb daarvan meerdere foto's, o.a. dat mijn moeder Reintje uitlaat als een hond.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 13 juni 2016 om 10:33
Bedankt voor je reactie, Ruud, dan kunnen we een naam toevoegen aan deze fotobeschrijving.

Maar je opmerking over de vos als huisdier maakt ons ook nieuwsgierig! Zou je één van die foto's digitaal naar ons willen doorsturen? Dan plaatsen we die hier erbij want het lijkt mij een bijzonder plaatje. (Goede naam ook, Reintje ;-)
Ruud van Nooijen zei op 14 juni 2016 om 14:07
Dag Marilou, ik zal enige foto's mailen. Zie maar welke je plaatst. Nog één opmerking met betrekking tot deze foto: de man met hoge hoed in de hand en ketting om is (ik heb de persoon vergeleken met een jongere foto van hem op jullie website) naar mijn mening burgemeester van Esch (tussen 1918 en 1946) Marie (M.J.C.A.) Arnoldts.
Ruud van Nooijen zei op 20 november 2017 om 22:42
Ik heb opnieuw een aanvulling bij deze foto (bron"De Tijd, dinsdag 28-4-1931) Bisschop Diepen kwam op zondag 26 april 1931 aan (foto) bij het versierde klooster van de witte zusters van Afrika te Esch, waar het dochtertje (meisje in witte kleding) van burgemeester Arnoldts (rechts naast haar) bloemen aanbood aan mgr. Diepen. Vandaar ging een optocht met muziek naar de kerk. De inwijding vond één dag later plaats, op maandag 27 april 1931.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen