i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Boxmeer
Tags:

Vrouw van het Jaar in Boxmeer

vertelde op 7 februari 2013 om 14:54 uur

Maatschappelijke normen en rollen worden vaak omgedraaid tijdens het carnavalsfeest; bijna alles kan en alles mag. Maar af en toe is er tussen al het feestgedruis ook tijd voor een meer serieuze aangelegenheid. Zoals hier in 1974.

Volgens de beschrijving van de foto zien we hier zuster Hermana van de ambulance (en opname?). Door de carnavalsvereniging De Geitenbok wordt zij uitgeroepen tot Vrouw van het Jaar. Behalve een medaille hoort daar zo te zien ook een oorkonde bij. Maar heeft de zuster nu ook een lamp in haar hand? En zo ja, waarom dan?

Wie was erbij toen zuster Hermana in het zonnetje werd gezet? Wie weet nog wat zij vertelde bij deze uitreiking? Wie heeft er nog herinneringen aan deze zuster of aan het carnavalsfeest van De Geitenbok? Vertel je verhaal en laat deze foto weer tot leven komen.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (4)

Willy Theunissen zei op 11 februari 2013 om 11:11 uur


Zr. Hermana zat samen met Miep Boks in het voormalige H.Hartziekenhuis aan de receptie met een volledig habijt. Ook begeleide ze de ambulance . De ambulance stond bij taxie chauffeur Sjaak van Dartel als er een uitruk was moest hij haar eerst ophalen, en dan het slachtoffer of een patiënt zo snel mogelijk naar het zieken huis brengen . Later nam Kees Hurkens die in dienst was van het ziekenhuis het ambulance vervoer over,en die had de ambulance s'nachts gewoon thuis staan .
Het toeval wil dat Sjaak en Kees bijde in de van Coothstraat woonde .

Marilou Nillesen bhic zei op 13 februari 2013 om 09:50 uur

@Willy: Tjee, bij zo'n aanpak kun je je nu toch nog maar weinig voorstellen! Mooi verhaal dat weer een nieuw licht werpt op deze foto. Dank daarvoor!

Gerrie Knuiman (telefonisch) zei op 13 februari 2013 om 12:57 uur

Ik kan me deze bijeenkomst nog goed herinneren. Want achter zuster Hermana sta ik als Prins Gerrie d'n Urste. De lamp was een cadeautje voor zuster Hermana, de bloemen en oorkonde hoorde bij de uitreiking van Vrouw van het Jaar. Als je naar het ziekenhuis moest, dan kwam je eerst bij zuster Hermana. Bevallingen, ingrepen, noem maar op. Dus iedereen kende zuster Hermana. De zuster was zelf heel blij met de titel. Ze was onder valse voorwendselen - en in de ambulance - naar het feest toegebracht en wist niet dat zij in het zonnetje zou worden gezet. Toen ik daarna als Prins op ziekenbezoek ging, stond zuster Hermana klaar en kregen we een compleet diner van haar.

Hoe ik destijds Prins ben geworden? Puur toeval. Voor de eerste keer wilden we iemand uit de Raad van Elf zelf tot Prins kiezen. Er was iemand die dat erg graag wilde zijn dus dat kwam mooi uit. Alleen moesten er volgens de statuten twee kandidaten zijn. Dus zei ik dat mijn naam er ook bij mocht staan. Zoals verwacht haalde die andere meneer twaalf van de dertien stemmen dus alles ging goed. Totdat die meneer een ongeval kreeg. Toen kreeg ik te horen dat ik Prins was.

Dat was best een schok want ik zou dat jaar trouwen en had een reis geboekt. In die tijd moest je als Prins nog overal financieel voor zorgen. Om maar iets te noemen: alleen het bestellen van 200 medailles kostte 2500 DM (want dat gebeurde in Duitsland). Kun je nagaan hoe de rekening in die dagen kon oplopen. Maar mijn moeder zei: doe maar en we zien wel waar het schip strandt. En het was een ervaring die meer dan geweldig was. Ik kijk daar nog altijd met 200 procent genoegen op terug. En iedere keer als ik zuster Hermana zag, zei ze: Weet je nog, toen met carnaval? Dat is onbetaalbaar.

Marilou Nillesen bhic zei op 13 februari 2013 om 12:59 uur

@Gerrie: Het verslag van een echte ooggetuige, dat blijkt uit alles. Dank voor je reactie!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 4 december 2009 om 13:57 uur

Carnaval in Ut Germelaand

vertelde op 9 september 2011 om 11:36 uur

Koninklijke onderscheiding voor jubilaris

vertelde op 10 oktober 2009 om 16:00 uur

De Nölers, of hoe ‘t carnaval naar Cuijk kwam