
Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)
Meer informatie over de chat-service? Klik hier
Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)
Meer informatie over de chat-service? Klik hier
Ze doorliep de Kunstacademie in Breda en was daarna vanaf het eind van de jaren ‘80 op veel verschillende terreinen actief: ze bedacht zelfmaakmode voor het blad Knip, ze werkte voor stylingbureaus in Parijs en ontwierp zowel kinder-, heren- als damesmode. Inmiddels is ze ook alweer meer dan 10 jaar een bevlogen docente aan het Summa Fashion College in Eindhoven, waarvoor ze onlangs o.a. de Engelstalige MBO opleiding Fashion mee opzette.
Wat in haar werk altijd voorop staat, is dat haar kleding prettig draagbaar moet zijn. Niet alleen maar mooi om het mooie, maar vooral ook praktisch, draagbaar, onderscheidend, functioneel, ecologisch verantwoord en liefst onverwoestbaar. Allemaal zaken die in de “Haute Couture” weleens ondergesneeuwd lijken te raken. Het was daarom niet meer dan logisch dat ze zich ontwikkelde tot “Freelance Designer Corporate Fashion”. In gewoon Nederlands: ontwerpster van bedrijfskleding. En een goeie ook: haar eerste opdracht op dit terrein kwam in 2004 van De Efteling. De kledinglijn die ze voor dit pretpark ontwierp leverde haar meteen de “Corporation Fashion Award” op, een hoog aangeschreven tweejaarlijkse prijs voor de beste bedrijfskleding.
Een toevalstreffer? Wel: haar tweede klus voor de Efteling, in 2010, leverde haar meteen ook weer diezelfde onderscheiding op. Eén keer kan toeval zijn, maar twee keer…
Intussen stak ze onder veel meer ook het personeel van Albert Heijn in het nieuw, net als dat van Centre Parks en dat van de Nederlandse bibliotheken, maar voor het grotere publiek brak ze waarschijnlijk pas echt door na 2016. In dat jaar namelijk kwam uitgebreid in het nieuws dat Slegers de nieuwe tenues voor het ambulancepersoneel zou ontwerpen. Ruim 15 verschillende kledingstukken, waarbij het vrouwelijke ambulancepersoneel voor het eerst een eigen kledinglijn kreeg, in plaats van de slecht passende mannenkleding waarmee de dames het tot dan toe moesten doen.
Door die publiciteit werd ook meteen duidelijk hoe ingewikkeld zo’n proces in elkaar zit. Karin experimenteerde met diverse - grotendeels gerecyclede - materialen, liet het ambulancepersoneel uitgebreid meedenken, bezocht hun werkomgeving, overlegde met stoffenfabrikanten, dacht na over de meest geschikte kleuren. Bewust werd het signaalgeel vervangen door cyaan; Ambulancezorg wilde een eigen en eigentijdse uitstraling. Innovatief is het jack dat is gemaakt van een reflecterend materiaal om de zichtbaarheid te verhogen.
Uiteraard werd er uitgebreid “proefgedragen”, waarbij op- en aanmerkingen gemaakt konden worden. Waar nodig werd het ontwerp daarna in goed overleg aangepast aan de verlangens van degenen die de kleding moesten gaan dragen. Al met al een proces van ruim 2,5 jaar. Het ambulancepersoneel lijkt tot nu toe méér dan tevreden.
Medio 2019 werd bekendgemaakt dat Karin Slegers inmiddels weer aan een volgende eervolle opdracht werkt: dit keer mag ze het personeel van Schiphol van passende kleding voorzien. En intussen werkt ze ook aan de kleding voor de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) en de piloten van de traumahelikopters. Zal allemaal best lukken, verwachten wij…