i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Heesch
Tags:

Caltex tankstation

vertelde op 11 mei 2012 om 14:42 uur

In deze rubriek hebben al diverse keren foto’s gestaan van tankstations in Heesch. Die zijn er tegenwoordig ook enkele, maar toen de rijksweg Heesch nog doorkruiste, telde het dorp er meer.

Eén daarvan was Caltex, op de plek waar nu de zaak van Henk van den Akker is gevestigd. Maar wat een verschil met nu, alleen al wanneer je naar de bomen kijkt!

Als onze veronderstelling klopt met de werkelijkheid, zien we links een wegwijzer, bij het kruispunt met de weg Oss-Uden. Oss is linksaf, Uden rechts.

Rechts op de foto staan mogelijk enkele noodwoningen van net na de oorlog. De auto ervóór verwijst duidelijk naar begin jaren ’50.

Geboren Heeschenaren van een zekere leeftijd zullen al dan niet kunnen vaststellen of het hier geschetste beeld juist is.

We wachten met spanning af op reacties die welkom zijn via onderstaande reageerlink (maar net zo goed via de telefoon).

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (4)

verhagen zei op 30 mei 2012 om 19:04 uur

Ik denk dat het tankstation van De Fam Hermes was, aan de rijksweg.
Achtergrond ,het boerderijtje v v Geffen

Fried van Rosmalen zei op 31 mei 2012 om 21:22 uur

Dit is het tankstation van de fam. Hermes,stond vanaf het "kruispunt" gezien net ten oosten voor de zaak van Henk v d Akker.Er stond maar één noodwoning van de fam van Geffen op de plaats waar eerst een grote hoge boerderij stond. Deze boerderij(rietendak) had het oorlogsgeweld ,25-27 sept 1944,overleefd,had slechts een voltreffer van een granaat in de nok van het dak.Op zondag 8 oktober is deze boerderij,door onoplettendheid met vuur (koken) van de Engelsen die daarin gelegerd waren afgebrand tijdens de hoogmis.Het gebouw rechts van het tankstation was de schuur die bij de boerderij behoorde die gespaard gebleven was.In het verlengde van het wandelpad ziet men onder de bomen toen café Arts later Puttes/kruispunt.

Henk Buijks bhic zei op 4 juni 2012 om 16:33 uur

Bedankt, @Fried en ook @Verhagen! Echt weer zo'n plek die momenteel bijna niet meer te herkennen is, want bijna alle gebouwen op de foto zijn inmiddels afgebroken en de bomen zijn verdwenen tot voorbij het kruispunt.

Mike Hermes zei op 27 september 2012 om 11:35 uur

Johannes (Has) Hermes, echtegenoot van Adriana Hermes-Bevers, woonde voorheen aan de Rijksweg in Heesch en exploiteerden de CalTex/Chevron benzinestation annex motor/autozaak.

<img src="http://www.bhic.nl/data/upload/heesch/heesch,%20hermes%20tankstation.jpg" alt="Has Hermes" width="300" height="327" border="0" />

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 13 februari 2009 om 09:34 uur

Tankstop in Heesch

vertelde op 12 april 2012 om 11:09 uur

DAF en ESSO onder één dak

vertelde op 11 maart 2009 om 14:30 uur

Swiebertje in Geffen