i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Heesch
Tags:

Tanken in Heesch

vertelde op 2 december 2009 om 09:15 uur

Er zijn al een paar verhaaltjes over tankstations in Heesch op deze website geplaatst: over de Essopomp naast Hotel In de Smidse, over de Totalpomp van Clerx en over het Gulfstation van Bongers (in Loosbroek).

In de discussie over de Totalpomp kwam ook de benzinepomp van Hermes ter sprake. Dat was een Chevronpomp, en die zag er zo uit, zoals op deze foto uit het begin van de jaren zeventig.

Hermes had ook een fietsenhandel (Batavus) en reparatiewerkplaats.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (5)

Fried van Rosmalen 't Dorp 106 Heesch zei op 20 januari 2011 om 11:42 uur

Vroeger stond er een benzinepomp (Shell)op het kruispunt bij Cafe Puttes dat nu afgebroken wordt. Eentje bij Smederij v Grunsven (Johan vanhanneshenten) Shell ?. Bij Has v Herpen(Hotel Brabant) onbekend merk . Bij van Grusven (Huidige Bosschebaan) Taxibedrijf/galanterieënwinkel Shell pomp ?

Wim Kuijpers zei op 30 januari 2011 om 09:15 uur

Ik kan er dit van zeggen dat vroeger de pomp bij Hermes Caltex was waar weer later Chevron en ook was er een pompstation bij J. Nelen t/o de kerk

Wilhelm Ploegmakers , Beusichem zei op 9 maart 2012 om 11:54 uur

Ja inderdaad bij Hermes was het een Caltexpomp. Hermes had een bromfietshandel met o.a. Batavus.
Schuin tegenover kwam een LPG pomp van Loek Klerx, die ook LPG gasinstallatie's inbouwde. LPG was toen in opkomst hoewel eind 1960 alleen in Heesch, Grave, en en Bosch gas getankt kon worden. LPG gas kostte ook maar 12-13 cent per liter. Later was die pomp van Tiny van Thiel uit Oss.
Verder was er de Esso pomp van Willy van Erp. Later van Ignaas van Casteren (zoon van de eigenaar van hotel de Vliegende schotel uit Geffen langs de Rijksweg) Zijn vader had vroeger een mooie 2 kleurige groene Ford fairline waarmee op zondag het hele gezin naar de kerk in Heesch kwam. Waar deze tankte weet ik niet. In zo'n tank ging meestal wel veel in.
Bij Hasje Neelen, aan de Rijksweg naast het café van Piet Kuijpers was een Shell pomp waar ik als 13 jarige al hulp pompbediende was als ik vrij had van school. Het was een doorgaande weg en de Duitse toeristen die naar zee gingen in de vakantietijd tankten vaak Shell. Even de voorruit schoonmaken en met het doekje nawrijven leverde meestal een fooitje op tussen de 10 en 25 cent. Diesel kostte toen dacht ik 13 cent per liter.
In de guldens tijd tankten veel mensen uit het dorp voor een tientje
en hadden dan tussen de 20 en 23 liter in hun tank. Ga nu eens voor datzelfde geld nog geen 5 Euro tanken. Je hebt dan iets meer dan 2,5 liter benzine.

Henk Buijks bhic zei op 9 maart 2012 om 12:35 uur

@Wilhelm, leuk dat jij na de winkel van Van Erp nu ook vertelt over de tankstations in Heesch! Mocht je nog foto's hebben over dat onderwerp, scans zijn hier altijd welkom. Ook andere verhalen over het Heesch van 'n halve eeuw terug hebben we graag op dit forum.

Mike Hermes zei op 25 september 2012 om 20:53 uur

Leuke foto,

Dit is het huis / bedrijf van mijn opa, Johannes ( Has ) Hermes.
Het is naast een Texaco ook nog een CalTex geweest.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 22 oktober 2009 om 11:06 uur

Total by night

vertelde op 27 november 2009 om 08:32 uur

Servicestation Bongers

vertelde op 17 oktober 2009 om 14:25 uur

Hent Peeters Weem