i

De Nolder

vertelde op 23 september 2016 om 09:24 uur

De Nolder is een open terrein tussen Maren en Kessel in. Tijdens de wederopbouw werden de twee dorpen geacht zich samen te voegen, zodat er geen dubbele voorzieningen herbouwd moesten worden. De Nolder was daarmee een mooie plek om een nieuw dorp te bouwen.

De NolderTegenwoordig kennen de mensen uit Maren-Kessel De Nolder als het gemeenschapshuis. Een plek waar altijd veel activiteiten zijn georganiseerd.

Echter, op de foto staat het gras hoog en veel activiteit zien we verder niet. Wat kun jij ons vertellen over De Nolder? Welke bezigheden zijn er in de loop der jaren zoal geweest?

Ben je er misschien vrijwilliger geweest en kun je ons meer vertellen over het gebouw? Of was je een wekelijkse bezoeker? Praat ons even bij en deel je kennis!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (1)

Mechtilde Meijer zei op 23 april 2017 om 14:52 uur

Die samenvoeging vond als snel plaats na de oorlog. In 1950 kwam de nieuwe school gereed en in 1952 de nieuwe kerk tussen de beide dorpen. Het gemeenschapshuis 'De Nolder' werd pas in 1965 gebouwd. In deze vorm werden er bruiloften en partijen gevoerd, er werd vergaderd, er werden toneelvoorstellingen gegeven en in de wintermaanden werd erin gesport. Ook de school gebruikte het gemeenschapshuis als gymzaal. In de zestiger jaren zat er ook wekelijks een kapper in één van de kleedkamers. Nadat het café tegenover de kerk afbrandde (gebouwd door gebroeders Vos en na hen gerund door de families Sigon, van den Akker, Herfst, Bakker) in 1973 werd op het toneel van het gemeenschapshuis een café gevestigd dat gerund werd door Nol Steenbruggen. Inmiddels is er het een en ander bijgebouwd: een nieuwe zaal met café en een cafetaria. Tineke en Toon Sleutjes zwaaien hier al jaren de scepter tot grote tevredenheid van de omgeving.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 12 mei 2011 om 12:16 uur

Kerkje bij Kessel

vertelde op 3 december 2013 om 11:20 uur

Opening gemeenschapshuis Haps

vertelde op 12 september 2014 om 12:19 uur

De Vlaam in Demen