i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Boxmeer
Jaar: 1924
Tags:

Een Boxmeerse klassefoto

vertelde op 16 november 2015 om 14:18 uur

Al jaren ben ik bezig met de stamboom van de familie Peters uit Boxmeer en onlangs kwam ik de klassenfoto van klas 6 van de lagere school uit Boxmeer uit het jaar 1924 weer tegen. De kwaliteit van de foto is niet direct je dat, maar goed genoeg om hier te publiceren.

Klik voor een grotere versie

Daarom heb ik uiteindelijk besloten deze in te sturen. Op de foto staat mijn peetoom Antonius Johannes Lambertus (Toon) Peters, geboren te Boxmeer 26.04.1913 en aldaar overleden 12.05.1945.

Je hoeft niet te raden wie Toon is; juist ja, het “menneke” links onder met het omcirkelde hoofd. Maar het is tegelijk de enige van wie ik de naam ken. Zelfs de naam van de onderwijzer is helaas niet bekend. Ik zou best willen weten wie hij was en hoe de klasgenoten van Toon hebben geheten. Wie helpt me verder?

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (1)

Gerard H.A.A. de Bie
Gerard H.A.A. de Bie zei op 13 mei 2016 om 01:32 uur

Beste Cor , i.v. m. de leeftijd van de foto dringt de tijd om er nog iets van te weten te komen . Aangezien je al een half jaar geen reactie hebt gekregen is het misschien verstandig om je plaatselijke Heem te raadplegen. Maar daar was je vast zelf ook al op gekomen en anders misschien via Brabants Dagblad - rubriek "Weerzien". Ik had n.l. ook +_ een half jaar geleden een foto van een bakkerscursus waar ik alleen m'n vader op herkende. Door het bij "Weerzien te laten plaatsen kreeg ik een opmerkelijk resultaat. Kun je misschien hier nog zien : http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/uden/weerzien-broodbakkers-op-cursus-1.5274129 Licht eraan hoelang dit op hun site blijft staan. Succes!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 2 december 2009 om 08:31 uur

Lambertusschool 1944

vertelde op 19 juli 2013 om 11:25 uur

Het oog van de meester…

vertelde op 31 januari 2013 om 16:38 uur

Mijn lagere school