skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Vincent van de Griend
Vincent van de Griend Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Vincent van de Griend
Vincent van de Griend Bhic

Het beste terras van Brabant

Mathilde Min
Mathilde Min Bhic
vertelde op 23 juli 2018
bijgewerkt op 2 juli 2018
Of het in 1981 ook al zo goed toeven was op het terras van het Ravensteinse Veerhuis weten we niet, maar aantrekkelijk gelegen aan de Maas was het café-restaurant ook toen al. Toch is er wel het een en ander veranderd daar aan de Maasdijk, zoals wel blijkt als je deze foto naast de huidige situatie legt. Roept dit plaatje herinneringen bij jou op? Was of ben je geregeld te gast bij 't Veerhuis? En kun je nog iets vertellen over de geschiedenis van het gebouw, de uitbaters of bezoekers? Alle verhalen zijn welkom. We hopen op reacties!

't Veerhuis, Ravenstein 1981 (foto: Wies van Leeuwen, Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC PNB001053896) 't Veerhuis, Ravenstein 1981 (foto: Wies van Leeuwen, Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC PNB001053896)

Vorig jaar werd het nog uitgeroepen tot het beste terras van Brabant: het terras, pal aan de Maas, van ’t Veerhuis. Toen deze foto gemaakt werd, in 1981, zag het er daar nog wel wat anders uit. De weg over de Maasdijk lijkt dichter tegen het restaurant aan te liggen en de uitbouw met daarboven de balkons ontbreekt. Wat verdwenen is en toch een zekere charme had, zijn de lampen aan de voorgevel.

Kijk naar Toen

Roept deze foto van ruim 35 jaar terug herinneringen bij je op? Was jij kind aan huis bij ’t Veerhuis of verdiende je er misschien de kost? Kun jij nog iets vertellen over hoe het hier (nog) vroeger was? Wie werkten en woonden hier bijvoorbeeld? En dat terras aan de overkant, was dat er toen ook al? We hopen op reacties. Deel jouw verhaal of herinnering in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Sleutel, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Reacties (4)

Gerard zei op 30 oktober 2022 om 19:19
Als geboren Ravensteiner kan ik je vertellen dat het terras aan de kant v.d. Maas nooit heeft bestaan. Dit was vroeger een "losplaats" waarbij een vrachtwagen terug uit aan de Maasdijk werd geplaatst, zodat de lading gelijk kwam met de Maasdijk. Zo kon men gemakkelijk lossen op de Maasdijk. Waar nu de keuken is was opslagruimte voor de kolen van Ko Hey welke kolenboer was.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 31 oktober 2022 om 09:16
Bedankt voor je reactie, Gerard! Dat werpt weer een heel ander licht op deze zaak, dank voor je oplettendheid en je correctie.

Als je het hebt over de losplaats en Ko Hey, aan welke periode moeten we dan (ongeveer) denken?
Gerard zei op 31 oktober 2022 om 10:57
Een schatting van de jaren 1930 tot 1965. Ko hey heeft toen aan de linkerzijde van het Veerhuis een kleine woning gebouwd, en heeft daar gewoond tot zijn overlijden. De woning staat er nog steeds.
In december 1944 (Oorlogstijd) is er t.h.v. "Het Veerhuis" een pontonbrug gelegd over de Maas naar Niftrik. Daar is ongetwijfeld documentatie van.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 1 november 2022 om 08:45
Dank je voor deze aanvulling, Gerard. Dan hebben we weer wat meer context, fijn!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen