i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Ravenstein
Tags:

Het beste terras van Brabant

vertelde op 23 juli 2018 om 08:00 uur

Of het in 1981 ook al zo goed toeven was op het terras van het Ravensteinse Veerhuis weten we niet, maar aantrekkelijk gelegen aan de Maas was het café-restaurant ook toen al. Toch is er wel het een en ander veranderd daar aan de Maasdijk, zoals wel blijkt als je deze foto naast de huidige situatie legt. Roept dit plaatje herinneringen bij jou op? Was of ben je geregeld te gast bij 't Veerhuis? En kun je nog iets vertellen over de geschiedenis van het gebouw, de uitbaters of bezoekers? Alle verhalen zijn welkom. We hopen op reacties!

't Veerhuis, Ravenstein 1981 (foto: Wies van Leeuwen, Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC PNB001053896) 't Veerhuis, Ravenstein 1981 (foto: Wies van Leeuwen, Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC PNB001053896)

Vorig jaar werd het nog uitgeroepen tot het beste terras van Brabant: het terras, pal aan de Maas, van ’t Veerhuis. Toen deze foto gemaakt werd, in 1981, zag het er daar nog wel wat anders uit. De weg over de Maasdijk lijkt dichter tegen het restaurant aan te liggen en de uitbouw met daarboven de balkons ontbreekt. Wat verdwenen is en toch een zekere charme had, zijn de lampen aan de voorgevel.

Kijk naar Toen

Roept deze foto van ruim 35 jaar terug herinneringen bij je op? Was jij kind aan huis bij ’t Veerhuis of verdiende je er misschien de kost? Kun jij nog iets vertellen over hoe het hier (nog) vroeger was? Wie werkten en woonden hier bijvoorbeeld? En dat terras aan de overkant, was dat er toen ook al? We hopen op reacties. Deel jouw verhaal of herinnering in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Sleutel, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 11 september 2009 om 09:02 uur

Veer Ravenstein-Niftrik

vertelde op 13 november 2015 om 09:25 uur

Mainport Ravenstein

vertelde op 25 juli 2017 om 14:15 uur

Ravensteiners komen eindelijk over de brug