i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Boekel
Tags:

In de houding

vertelde op 16 april 2009 om 15:14 uur

Er is veel volk op de been in de Rutger van Herpenstraat in Boekel. Leden van de Jonge Boerenstand en de Boerinnenbond vormen een soort erewacht voor het gezelschap dat ginds nadert.

Ongetwijfeld lopen de pastoor en de burgemeester voorop. Zo dadelijk wordt even verderop het oorlogsmonument onthuld. Die oorlog, en ook de strijd in Indonesië, ligt ten tijde van deze foto nog vers in ieders geheugen.

Was je erbij op deze dag? Herken je iemand op de foto? Of heb je andere herinneringen aan de Jonge Boerenstand? Of misschien ben je zelf wel uitgezonden naar Indonesië?

Het BHIC is erg benieuwd naar je verhaal.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (3)

Bart van de Ven zei op 29 april 2008 om 09:14 uur

Deze foto betreft niet de onthulling van het oorlogsmonument. Dit monument stond aan de Rutger van Herpenstraat en hier zien we een stoet op weg naar "Sancta Maria"aan de Bernhardstraat.Om er achter te komen wat deze gebeurtenis dan wel betreft, zou ik graag een afdruk van de foto willen hebben om deze beter te kunnen bekijken. Kunt U die mij toesturen per e-mail?

Mari van Haandel zei op 4 mei 2008 om 18:45 uur

Deze foto is waarschijnlijk van de opening van het Sancta Maria in de Bernhardstraat. Op de achtergrond de woonhuizen van: Marinus van Haandel, Klaas van de Valk, daar tussendoor boven Van den Heuvel in de Kerkstraat, links daarvan de paardenkastanje van de dames van Kessel. Deze dames financierden voor een groot deel de bouw van het Sancta Maria, de leden van de jonge boerenstand hielpen met de bouw hiervan. Wellicht daarom in de houding.

Bart v.d.Ven zei op 9 mei 2008 om 09:25 uur

Deze foto betreft toch de onthulling van het Oorlogsmonument in Boekel. In de Gemertse Courant van 11 mei 1951 lezen wij dat na de onthulling van het Monument aan de Rutger van Herpenstraat het gezelschap zich begaf naar het meisjes jeugdhuis "Sancta Maria"alwaar gerepatrieerde militairen uit Indonnesië werden gehuldigd.De foto is gemaakt voor dit gebouw aan de Bernhardstraat. Op de foto zien we voorop in de stoet pastoor Jos. de Raad en burgemeester C.Schafrat.In de houding staan leden van de jonge Boerenstand en Boerinnenbond en van de meisjes jeugdbeweging. Rechts zien we leden van fanfare Eendracht Maakt Macht".Op de achtergrond het huis van Marinus van Haandel en Klaas v.d. Valk met rechts de standaardmolen.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 30 augustus 2013 om 13:27 uur

Keurig in de pas!

vertelde op 18 juli 2012 om 15:54 uur

Geronimo in Eerde

vertelde op 17 april 2014 om 15:49 uur

Herdenking van de Tweede Wereldoorlog