i

Kijk naar toen

vertelde op 1 februari 2017 om 15:48 uur

Eind 1969 woonde ik in Utrecht en solliciteerde ik naar een baan in Schijndel. Ik werd aangenomen en heb toen een half jaar op en neer gereden van Utrecht naar Schijndel. Dat jaar had ik aan de voordeur een abonnement van “Boek en Plaat” gekocht. Dat was toen iets nieuws: als je lid werd, kon je een plaat uitkiezen.

Er was niet zo veeFoto van Henk Helsdingenl keus. James Last, maar daar had ik er al een paar van. Er zat echter ook een LP bij van Corry en de Rekels met hun nieuwste hit In gedachten zie ik het kerkje weer. Die plaat heb ik toen gekozen.

Toen ik dus begin 1970 een half jaar lang elke dag van Utrecht naar Schijndel moest rijden, was dat geen straf. Ik had de hele weg voor mij alleen, in mijn autootje zonder veiligheidsgordels of hoofdsteunen, en zonder stuurbekrachtiging.  Wanneer ik dan vanaf  Den Bosch de betonweg opreed richting Den Dungen en Sint Michielsgestel, zag ik op een gegeven moment in de verte het kerktorentje  van Schijndel.

Ik moest dan onwillekeurig altijd aan dat plaatje van Corry Konings denken, “daar is dat kerkje weer”. Met die tekst in gedachten is er, nu bijna 50 jaar later, veel van die tekst uitgekomen. Er is veel gebeurd in al die jaren, drie kinderen gekregen en nu inmiddels hebben wij ook zes kleinkinderen en wonen we sinds een jaar vlakbij dit kerkje.

Wat is de tijd toch snel gegaan...

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (5)

Gerard Eickmans zei op 8 februari 2017 om 09:47 uur

Leuk dat je in de buurt van het Napoleons kerkje woont. ik woon er iets verder vanaf zo"n 500 meter denk ik

Roger Helsdingen zei op 8 februari 2017 om 18:46 uur

Inderdaad, de tijd gaat hard, ik denk ondanks de nare dingen die we meegemaakt
hebben, kunnen we terug kijken op ontzettend leuke herinneringen !
Roger

Joop Santegoeds zei op 8 februari 2017 om 19:51 uur

Klopt Henk de tijd vliegt. Ook de gelovige vliegen de kerk uit. Het wordt tijd dat je daar een docu overmaakt. Corry en de Rekels (althans Corry) woont ook allang in Spanje (daar staan meer kerkjes denk ik. Hahaha

Fred Doreleijers zei op 12 november 2018 om 22:05 uur

Corrie was nog maar ,, un medje,, zo als we dat toen zeiden ,we schrijven de 60 er jaren,de Heikrekels was toen een orkestje waarvan Wim van Gennip de leider was en deze werkte bij Philips Elcoma,,de buizen fabriek,, in Eindhoven. En eens in de maand speelde ze in de kantine van de Emmasingel een half uur dans muziek voor de werknemers , ze waren toen nog niet zo bekend maar wij genoten en zongen hardop mee. Ik heb later een tijd met Wim gewerkt op ,,de Plumbicon,, maar ze werden steeds bekender en hij werd ,,full prof,, later zijn ze uit elkaar. Gegaan en ging Corry verder met een andere band ,,de Rekels verder,, . Als ik ze nu ooit draai komen de beelden van vroeger bij Pilips weer boven,leuk toch.

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 15 november 2018 om 15:35 uur

Hartstikke leuk inderdaad, Fred! Hartelijk dank voor het delen van al jullie herinneringen!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 12 april 2010 om 15:53 uur

Ad de Laat

vertelde op 27 februari 2009 om 09:19 uur

Wereldhit uit Oeffelt

vertelde op 19 juni 2015 om 11:59 uur

Zing mee met Addy van den Krommenacker