i

Ondernemende grootouders

vertelde op 13 augustus 2009 om 15:17 uur

Op de foto links staan mijn grootvader en -moeder van moederskant A. van den Hoogenhoff (geb. in Veghel) en Wilhelmina Pennings.

Na hun huwelijk heeft opa zich gevestigd in Oploo als schilder (en meer) zoals je in deze advertentie van toen kunt lezen.

Ook mijn grootvader van vaderskant begon zijn carrière met het zetten van een advertentie. Hij begon namelijk met een transportbedrijf. Zijn naam was Wilhelmus Vloet , hij was geboren in Sambeek Hoek en getrouwd met Wilhelmina Janssen. Zij staan op de foto rechts.

Dit speelt zich allemaal af rond 1918.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (4)

Kees Winhoven zei op 15 november 2013 om 19:57 uur

Toontje van den Hoogenhof hielp zijn zoon Jan nog tot hoge leeftijd in zijn schilders bedrijf. Het was een bijzonder vriendelijke man en hij heeft mij ca.1965 nog geleerd stoelen te matten met biezen, omdat ik daarin geinteresseerd was.

Tonny van den Hoogenhoff zei op 7 augustus 2014 om 20:15 uur

En die zoon Jan was mijn vader. Hij heette overigens Johan. Ook de naam Toontje klinkt mij niet bekend in de oren. Ik dacht dat men hem Antoon noemde. Maar ik kan me vergissen. Wij kenden hem natuurlijk alleen maar als opa. Afgezien van een korte periode bij dochter Anneke, heeft hij tot zijn dood in 1972 bij ons ingewoond. Het schildersbedrijf is in 1958 voorgezet door mijn vader. Inmiddels is de derde generatie aan zet, mijn broer Henk.

Wiel Vloet zei op 7 augustus 2014 om 22:26 uur

Ja, de naam Toontje ken ik ook niet en ik weet heel zeker dat niemand in de wijde omgeving van Oploo mijn Opa Toontje noemde en ik weet dit heel zeker omdat ik van 1963 tot 1972 bij bijna alle mensen in Oploo aan huis kwam ze noemde hem Antoon en Johan van den Hoogenhoff. ik denk dat Kees in de war is met Toon van Maris die was namelijk ook schilder en die noemde ze "Toontje"

Albert Willems zei op 11 augustus 2014 om 00:11 uur

Thanks Wiel voor me de link te sturen. Toon Hoogenhoff zoals ik hem van kinds af aan gekend heb, werd altijd Toon genoemd. Ik kan me nog herinneren, dat ik in zijn werkplaats aan de Loonse weh net naast Helm van Tienen heb zitten spelen. Dat was net voor de oorlog, want Toon had mijn vader`s nieuwe huis geschilderd en de ramen erin gezet. Toen ik in 1979 in Nederland kwam, was Johan net het huis opnieuw aan het schilderen. Mijn vader deed ook wel eens kaarten(rikken) met Toon.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 15 maart 2011 om 16:40 uur

Het tragische lot van Kees en Martha

vertelde op 11 augustus 2010 om 13:07 uur

Smederij Van Beurden

vertelde op 11 september 2012 om 12:13 uur

De tweede vrachtwagen van Waalwijk