i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Nuland
Tags:

Oog in oog met de Prins

vertelde op 16 mei 2009 om 16:38 uur

Thuis had je weleens foto’s van hem gezien, in de krant of in de Katholieke Illustratie. En natuurlijk hadden ze op school over hem verteld: die vlotte prins met elke dag een verse witte anjer in zijn revers, die Duitser die tijdens de oorlog aan ‘onze’ kant stond.

En toen werd bekend dat Bernhard een bezoek zou brengen aan Nuland. En jij mocht samen met een ander meisje een tuil bloemen aan hem geven, op het bordes van het gemeentehuis, terwijl het halve dorp stond toe te kijken.

Daar zal nog vaak over verteld zijn, misschien nu nog wel, aan de kleinkinderen – wie zal het zeggen? Misschien wil één van beide meiden haar verhaal aan het BHIC kwijt – alle twee mag natuurlijk ook. Maar misschien zijn er nog andere Nulanders die over dit bezoek iets te melden hebben.

Het BHIC is in ieder geval benieuwd naar je verhaal.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (3)

Truus van Rooij zei op 8 september 2015 om 12:13 uur

Het linkse meisje is Truus van Heereveld; rechts Tooske van Heereveld. Beiden zijn dochters van de burgemeester van Nuland.

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 8 september 2015 om 13:54 uur

Aha, dat verklaart natuurlijk waarom zij de bloemen mochten geven. Bedankt Truus voor je reactie. Heb je nog enig idee of de zusjes nog in Noord-Brabant wonen?

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 21 september 2015 om 10:14 uur

Inmiddels is Truus op bezoek geweest bij het BHIC en het hele (mooie) verhaal achter deze foto verteld! Het verhaal vind je hier:

<a href="https://www.bhic.nl/ontdekken/verhalen/bijzondere-bloemen-voor-prins-bernhard">https://www.bhic.nl/ontdekken/verhalen/bijzondere-bloemen-voor-prins-bernhard</a>;

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 12 april 2010 om 10:11 uur

Koninklijke bomen

vertelde op 1 februari 2013 om 10:49 uur

Beatrix in Overloon

vertelde op 3 januari 2013 om 15:16 uur

Prinselijk bezoek