i

vertelde op 20 oktober 2017 om 12:06 uur

In 1959 werd in Vinkel de nieuwe basisschool geopend. Een gewichtige gebeurtenis waarbij zelfs burgemeester Van Heereveld in vol ornaat kwam opdraven, om een gloedvolle speech af te steken.

Uitverkoren in Vinkel

Op deze foto zien we pastoor Van Iersel aan het werk: hij moest de school inzegenen. De resterende personen herkennen we niet, dus wij hopen dat onze lezers ons kunnen vertellen wie we hier zoal zien... Speciaal zijn we benieuwd naar de herinneringen van de twee ernstig kijkende kinderen, die de bijzondere eer hadden het kruis te mogen dragen. Dat moet toch wat geweest zijn! Hoe hadden zij dat voorrecht verworven, en hoe hebben zij deze dag beleefd? Was dat gewoon leuk, of toch vooral heel erg spannend? Is er vooraf geoefend? We zijn benieuwd hoe men op deze gebeurtenis nu terugkijkt.

Deel je kennis!

Je kunt je verhaal kwijt in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Sleutel, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (2)

Geert Bouwens zei op 31 oktober 2017 om 21:01 uur

Volgens het fotoarchief van 'Heemkunde Vinkel' zijn dit: Juffrouw Jetje Carpay, Rita Gabriels, Pastoor van Iersel en Andre van Wanrooij.

Ik zal dit bericht binnekort op de Facebookpagina van 'Heemkunde Vinkel' plaatsen. mochten er aanvullende reacties op komen dan laat ik dat jullie zeker weten!

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 1 november 2017 om 09:06 uur

Beste Geert, hartelijk dank voor deze reactie. Dan gaan we de fotobeschrijving aanvullen. En fijn als je ons op de hoogte wil houden over wat er nog meer over de foto wordt verteld.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 10 juni 2009 om 15:57 uur

De inzegening van de basisschool in Vinkel

vertelde op 3 februari 2017 om 11:51 uur

Bisschop bezoekt Vinkel

vertelde op 13 april 2017 om 10:29 uur

Basisschool De Bongerd