i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Helvoirt
Tags:

'Fraai succes' voor EHBO in Helvoirt

vertelde op 30 mei 2018 om 11:59 uur

Heel wat bekers en medailles staan te wachten om uitgereikt te worden aan leden van EHBO-vereniging St. Lucas uit Helvoirt. Want tijdens het Nederlands kampioenschap in 1955 heeft deze afdeling hoge ogen gegooid.

fotopersbureau Het Zuiden

We slaan de Volkskrant van 7 november 1955 op en lezen: “De EHBO-ploegen junioren en senioren van de afdeling Helvoirt hebben zaterdag op de wedstrijden om het kampioenschap van de Katholieke Bond voor EHBO een fraai succes behaald. Zowel in de junioren- als senioren-afdelingen gingen de eerste prijzen naar Helvoirt, terwijl ter completering van de prijzenkast in beide afdelingen ook beslag werd gelegd op de commandantenprijs.”

We moeten een flinke stap in de tijd terug maken – meer dan zestig jaar geleden – maar mogelijk was jij één van de jeugdleden? Dan heeft deze gebeurtenis vast indruk gemaakt en kun jij vertellen welke handelingen er moesten worden verricht tijdens zo’n kampioenschap. Of wat de commandantenprijs inhield? Herken jij iemand op de foto? Vertel het ons.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Meierij, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (2)

Henk van Hout( Secrtaris EHBO St.Lucas) zei op 4 juli 2018 om 06:36 uur

De Junioren ploeg van EHBO ST.Lucas Helvoirt Bestond uit van links naar rechts Marinus Sterken, Jan Drijvers, Willie van Hout, Toon Sterken, Marinus Vermeer.
De Senioren ploeg bestond uit van links naar rechts Miet Pijnenburg, Nel van Rooij, Annie Geurts, Annie Traa, Jo van de Ven.
In het midden Dokter A van OIrschot met mevr. van Oirschot.
Beide ploegen behaalde de 1e prijs op de Nationale Kampioenschappen EHBO in Helmond in 1955.
IN Helvoirt werden de ploegen opgewacht door Harmonie Kunst Adelt . Onder begeleiding trok de groep door het dorp naar Cafe van de Ven. Hier werden de ploegen gefeliciteerd o.a. door de geestelijke adviseur Pastoor Claesen en W&W van Gemeente Helvoirt

Hilde Jansma
Hilde Jansma bhic zei op 5 juli 2018 om 10:20 uur

Dankjewel Henk, voor de reactie! Dat moet wel een groot feest zijn geweest, maar terecht natuurlijk bij zo'n dubbele overwinning. Ben je er zelf ook bij geweest? Weet je misschien wat de teams hebben moeten doen tijdens dit kampioenschap? En of ze vaker goud gewonnen hebben?

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 20 oktober 2015 om 13:08 uur

Hoe Arno Vonk in 1973 tweemaal kampioen werd

vertelde op 30 oktober 2017 om 09:26 uur

Helvoirt op de schop