skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hualp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic
Menu
sluit
Hualp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic

Lekkere speculaas van Diezewater

Echte Bosschenaren herinneren zich ongetwijfeld Bakkerij Van Cromvoirt. Wat maakte hun speculaas toch zo lekker?
 

Bakkerij van Cromvoirt stond in de Postelstraat, op de hoek met het Uilenburgstraatje in Den Bosch. De bakker stond indertijd onder meer bekend om zijn lekkere speculaas.

De speculaasdeeg werd aangemaakt met melk en water. Het water kwam uit een put die weer in verbinding stond met de Binnendieze die bij de Uilenburgt achter de bakkerij stroomde...  

Hirnaast staat bakker Martien van Cromvoirt voor de bakoven. Links van de oven is nog net een streep van een smal gangetje zichtbaar. Dit gangetje kwam uit bij de Binnendieze.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen