i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: 's-Hertogenbosch
Tags:

Lekkere speculaas van Diezewater

vertelde op 21 juli 2011 om 15:55 uur

Echte Bosschenaren herinneren zich ongetwijfeld Bakkerij Van Cromvoirt. Wat maakte hun speculaas toch zo lekker?

 

Bakkerij van Cromvoirt stond in de Postelstraat, op de hoek met het Uilenburgstraatje in Den Bosch. De bakker stond indertijd onder meer bekend om zijn lekkere speculaas.

De speculaasdeeg werd aangemaakt met melk en water. Het water kwam uit een put die weer in verbinding stond met de Binnendieze die bij de Uilenburgt achter de bakkerij stroomde...  

Hirnaast staat bakker Martien van Cromvoirt voor de bakoven. Links van de oven is nog net een streep van een smal gangetje zichtbaar. Dit gangetje kwam uit bij de Binnendieze.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 3 december 2012 om 16:13 uur

6 december

vertelde op 22 augustus 2007 om 14:38 uur

De Veghelse koekenbakkers Van den Boer

vertelde op 18 oktober 2011 om 15:02 uur

De Groote Stroom