i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Schaijk
Tags:

vertelde op 28 juni 2017 om 14:21 uur

Deze foto spreekt boekdelen: we zien hier het bestuur van de Boerenleenbank, ernstig poserend ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van die bank.

Wil je de foto groter zien? Klik er dan op.Die bank was toen nog een onbesproken toonbeeld van betrouwbaarheid en deze heren zullen ervoor zorgen dat dat zo blijft. En daarom zien we meneer pastoor hier pontificaal in het midden van dit onkreukbare gezelschap, met de kerk nadrukkelijk aanwezig op de achtergrond:

Zó is het, en zo zal het eeuwig blijven, dat lijkt hier de boodschap. Ach: we zijn inmiddels allemaal wat ouder en wijzer en ook de banken hebben krassen op hun ziel, maar deze heren treft daarvoor geen blaam.

Wij denken de kerk van Schaijk op de achtergrond te zien, maar is dat zo? En wie kan ons vertellen wie deze heren zijn? Praat jij ons even bij? Deel je kennis!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (4)

Gerard H.A.A. de Bie
Gerard H.A.A. de Bie zei op 29 juni 2017 om 13:21 uur

P.S. foto vergroot als je er op klikt. en bij de 2e klik nog meer.
Dat zouden ze bij BHIC veel meer moeten doen.

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 29 juni 2017 om 16:55 uur

Zoals je misschien hebt gemerkt, Gerard, proberen we daar de laatste tijd steeds vaker op te letten :)

Nico Brands zei op 13 juli 2017 om 10:56 uur

Bovenstaande foto is gemaakt bij gelegenheid van het 50 jarig bestaan van de boerenleenbank Schaijk. Deze bank is opgericht op 8 januari 1898 en bestond dus in 1948 50 jaar. Dit jubileum werd groots gevierd in de maand mei van dat jaar en bij die gelegenheid is bovenstaande foto gemaakt. Op de foto staat het bestuur van de bank, de raad van toezicht en de geestelijk adviseur pastoor van Berkel.
De namen zijn van links naar rechts Grad van de Boom, Willem van de Hoogen, Christ Verstegen, Pastoor van Berkel, Jan Oliemeulen, Piet Manders, Hannes de Groot en de kassier/directeur Wim Brands.
De foto is gemaakt achter het voormalige parochiehuis met de zicht op de kerk.
Ook is duidelijk zichtbaar de kerkhofmuur met het poortje welke nu nog aanwezig is. Tevens wil ik een copie erbij doen van deze foto vanuit het boek oud Schaijk op de foto dat de heer Wim Brands heeft samengesteld. de daar vermelde namen zijn niet geheel correct. Ik zal kijken of ik op een andere wijze een foto naar U kan door mailen. Wellicht is het mogelijk om een link naar mij te sturen.

Hugo van der Zande
Hugo van der Zande bhic zei op 13 juli 2017 om 13:37 uur

Beste Nico, hartelijk dank voor je gegeven informatie. We gaan de namen en overige informatie toevoegen aan de foto in de database. Bedankt!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 17 december 2009 om 11:37 uur

Wandelende Boerenleenbank, 1971

vertelde op 10 maart 2010 om 14:21 uur

Ondernemend pastoor

vertelde op 13 mei 2015 om 12:08 uur

Want er kwamen andere tijden..

vertelde op 23 december 2016 om 10:51 uur

Schaijk's got talent