i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Den Dungen
Tags:

Smullen van de allerlekkerste oliebollen van De Poorter

vertelde op 11 juli 2018 om 16:12 uur

Dat ze lekker zijn, behoeft geen betoog. Kinderen uit Den Dungen zijn massaal toegestroomd naar de kraam van De Poorter om te smullen van de oliebollen. We schrijven 1962 en De Poorter viert haar vijftigjarig bestaan.

De Poorter is een begrip in Den Dungen. In een uitgebreide fotoserie zien we hoe er vele handen worden geschud tijdens een receptie (ook de politie-agent ontbreekt niet), hoe er een oorkonde wordt uitgereikt en er mooie cadeaus worden overhandigd. Uiteindelijk volgt er een groot feest waarbij ook een heuse polonaise niet ontbreekt.

Maar deze foto neemt je niet alleen mee terug naar de tijd dat De Poorter hier oliebollen verkocht maar geeft ook een mooi beeld van de jaren zestig. Zo te zien voorziet de plaatselijke kapper de meisjes van vrijwel hetzelfde kapsel. Ook qua kleding zitten de kinderen vrijwel op één lijn. Maar wat maakt dat uit als je zo’n lekkere bol in je handen hebt? Wat herinner jij je van De Poorter? (en ben je benieuwd welke cadeaus de familie kreeg? Kijk dan hier op onze site)

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Meierij, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 23 november 2010 om 14:36 uur

Een winkel om van te smullen...

vertelde op 22 december 2015 om 12:15 uur

De zuinige huisvrouw