i

Werk in uitvoering...

vertelde op 8 december 2015 om 11:18 uur

Vier trotse boeren en boerinnen poseren hier voor hun opgeknapte boerderij in 1941. Wie herkent deze dames en heren of heb je herinneringen aan hun woning?

We kijken naar boerderij Dellen van J. Hendriks in 1941 na de 'wederopbouw', zo luidt het bijschrift van deze foto. Op 10 en 11 mei 1940 vielen de Duitsers bij Mill ons land binnen en heeft er een hevige strijd gewoed met grote verwoestingen tot gevolg. Om deze reden werd er in 1941 al gesproken van een 'wederopbouw.'

Deze boeren en boerinnen poseren voor hun pas herstelde boerderij met weliswaar nog een groot stuk braakliggend terrein eromheen. Wie kan zich iets herinneren van de Slag bij Mill? Kwam jij vaak bij de familie Hendriks over de vloer en hoe is deze boerderij de verdere oorlog doorgekomen? Deel jouw herinneringen met ons!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (2)

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 14 januari 2016 om 10:13 uur

Gisteren kregen we een brief van Nelly de Klein-Hendriks, die ons meer kon vertellen over de boerderij en haar bewoners.

'Het is de boerderij van grootvader Hendriks,' vertelt Nelly ons. Volgens haar gaat het om de huidige Zandstraat. Op de foto zien we (van links naar rechts) Piet Hendriks en grootmoeder Anneke Hendriks-v.d. Cruyzen. Verder staan haar tante Cato Hendriks (later getrouwd met Thij v.d. Berg) en grootvader Johannes Hendriks op deze foto.

Nelly, ontzettend bedankt voor deze uitleg over jouw familie.

Albert
Albert zei op 26 juni 2016 om 13:10 uur

Anna van der Cruijsen was niet getrouwd met Peter Hendriks, maar met Johannes Hendriks. Zijn broer Peter Hendriks was getrouwd met Hendrica van der Cruijsen, de zus van Anna. Twee broers van het echtpaar Martinus Hendriks en Petronella van der Heijden trouwden met twee zussen van het echtpaar Waltherus van der Cruijsen en Cornelia van Kuppeveld.
Albert van der Cruijsen

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 4 juni 2015 om 10:35 uur

Chaos op het Millse spoor

vertelde op 18 november 2015 om 11:34 uur

Bevrijders in aantocht!