i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Boxmeer
Tags:

Uitstervend ras

vertelde op 20 juli 2018 om 15:29 uur

Het kan je smaak zijn of niet, maar bepalend voor het straatbeeld is dit pand in de Steenstraat zeker. Deze foto werd er eind jaren 80 van gemaakt. Behalve de 'Warmoesier' zien we nog meer: een strak vormgegeven lantaarnpaal bijvoorbeeld, naast een bankje dat juist uitsluitend uit ronde vormen bestaat. Op straat een kledingrek, reclameborden, geparkeerde fietsen en winkelend publiek. Roept deze foto bij jou herinneringen op aan het Boxmeerse centrum van toen? Weet jij nog iets over de groenteman te vertellen? We hopen op reacties.

BHIC archief fotoSteenstraat Boxmeer, 1987 (foto: Wies van Leeuwen, Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC PNB001008403)

In dit prachtige pand in de Steenstraat in Boxmeer was in 1987, toen deze foto gemaakt werd, nog een groente- en fruitwinkel gevestigd. Het is het soort winkel dat dertig jaar geleden al langzaam aan het verdwijnen was. De concurrentie van de supermarkten was de meeste kleine zelfstandigen veel te machtig. In dit gebouw is inmiddels dan ook een andere onderneming gevestigd. Is de tijd voor de kleine zelfstandige voor altijd voorbij? Supermarkten hebben ook zo hun beperkingen en steeds vaker zie je creatieve specialisten opduiken die een gat in de markt denken te hebben gevonden, dus wie weet…

Kijk naar Toen

Terug naar de foto: Kun jij je deze winkel en zijn uitbaters nog herinneren? Was je hier klant? Wanneer vertrok de groenteman? En mis je de praatjes aan de toonbank, of vind je juist de anoniemere supermarkt prettiger? We hopen op reacties. Deel jouw gedachten en herinneringen in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in het Boxmeers Weekblad, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 6 september 2013 om 11:57 uur

Autoloze zondagen

vertelde op 1 maart 2017 om 12:42 uur

Boxmeerse villa's

vertelde op 22 februari 2018 om 11:45 uur

Houthandel Janssen