skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Stef Uijens
Stef Uijens RA Tilburg
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Stef Uijens
Stef Uijens RA Tilburg

10% korting 100% kwaliteit

Mathilde Min
Mathilde Min Bhic
vertelde op 13 augustus 2018
bijgewerkt op 7 augustus 2018
Bij de Boxmeerse Spar van Kersten werd eind jaren '50 niet aan zelfbediening gedaan. Verse koekjes werden voor je geteld, bonbons voor je afgewogen en de voorverpakte kandijkoek lag achter glas achter de toonbank. Je wachtte op je beurt en werd bediend. Kersten deed daarbij al wel aan marketing: '10% korting 100% kwaliteit' staat er groot op de muur. We zijn benieuwd naar de verhalen over deze winkel in de Steenstraat.

Sparwinkel van Kersten, Steenstraat Boxmeer 1958 (foto: collectie BHIC BOX1217)Sparwinkel van Kersten, Steenstraat Boxmeer 1958 (foto: collectie BHIC BOX1217)

Deze goed gevulde zaak is de Sparwinkel van Kersten in Boxmeer. In 1958 werd deze foto daar gemaakt, mogelijk vanwege de opening (op de grond staat nog een schitterende bos bloemen). We zien gebak, koeken en bonbons, maar ook conserven en een mandje sinaasappels. Voor wie even op zijn beurt moest wachten, staat er een stoel. In het oog springt ook de slogan aan de muur: ‘10% korting 100% kwaliteit’.

Kijk naar Toen

Kwam jij hier wel eens voor bokkenpootjes of chocolaterieën en nam je dan plaats voor de toonbank? Of stond je daar juist achter en bediende je de klanten in deze zaak? Waar leidde de deur helemaal links op de foto heen? En hoe werkte dat met die 10% korting? Kortom: heb je herinneringen aan deze zaak? Laat dan een berichtje achter in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder, bel ons of stuur een e-mail. We hopen op reacties!

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in het Boxmeers Weekblad, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Reacties (2)

acwm peters zei op 16 augustus 2018 om 01:26
Eerst was het een bakkerij, later in de jaren 60 werd het de eerste supermarkt in Boxmeer. De boodschappen werden opgeschreven in een groen boodschappenboekje en aan het eind van de week werd het volledige bedrag afgerekend. Ik herinner me nog de ijzeren mandjes met rode plastic handvaten, die bij de deur stonden. Ook de opgestapelde blikken appelmoes zie ik nog staan want ooit viel er een op mijn teen waar later de nagel afgehaald moest worden. Ik was toen een jaar of 9. Maar ik had niet gehuild in de winkel want wilde me niet laten kennen. Ik strompelde wel snel naar huis... Veel boodschappen gehaald voor ons gezin met 10 kinderen...
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 16 augustus 2018 om 10:12
Bedankt voor je mooie herinneringen en wat zijn ze herkenbaar. Ik zie het ijzeren mandje gewoon voor me. Ook het vertrouwen dat je gewoon aan het eind van de week kon afrekenen komt me bekend voor. Is het trouwens weer helemaal goed gekomen met je teen (ook dát komt me bekend voor trouwens :) ).

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

Doe mee en vertel jouw verhaal!