skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen Bhic

Woensdag gratis pony knippen

Een advertentie met de tekst "gratis pony knippen" kan heel anders uitpakken als je in Slagharen werkt. Berry van Hoof haalt herinneringen op aan zijn oude buurman: "In 1995 heb ik twee jaar in Uden gewoond, op Hoogzoggel 98. Naast me woonde de 92-jarige Jan Brouwer senior, die niet meer zo best ter been was."

Graag bracht ik hem met mijn auto naar een kaartadres, winkel of kroeg om zo z'n zinnen te verzetten. Zo nam ik hem een keer mee naar een huishoudschool waar je 's middags kon lunchen voor een vriendenprijsje. We waren nog maar net binnen of er kwam een weduwvrouw bij ons aan tafel.

Ze richtte zich tot Jan Brouwer. "Mijnheer, u komt toch niet van hier?", vroeg ze. "Nee, dat klopt", zei Jan, "maar Nederland is toch veel groter dan Uden alleen. Gelukkig kijk ik iets verder dan mijn keukendeur." Maar deze mevrouw liet zich niet uit het veld slaan.

"Meneer, waar ik zo benieuwd naar ben, wat heeft u vroeger voor de boterham gedaan?" "Och", zei Jan, "eenvoudig toch, m'n handen gewassen uit hygiënisch oogpunt." "Nee", zei deze mevrouw, "dat bedoel ik niet. Wat heb je voor de kost gedaan?"

"Oh", zei Jan, "dat is een droomstory. Ik heb maar een paar jaar hoeven werken, op het ponypark Slagharen. Dan kwamen die provinciaaltjes uit Brabant. Ik hees ze op de pony, een paar rondjes lopen en jawel... kassa. Dat waren gouden tijden. In een mum van tijd, schathemeltje rijk.

Ik heb ook nog de krant gehaald. Er was een ludieke aktie van een kapper in Slagharen met de advertentie "woensdag gratis pony knippen". Nou, ik ben met al m'n pony's geweest en dat was een groot succes."

Helaas is Jan Brouwer op aanraden van zijn zoon (eveneens Jan Brouwer, destijds trainer bij Volendam) verhuisd naar Oosthuizen. Hij woonde er nog maar net of zijn zoon verhuisde als voetbaltrainer naar de Emiraten. Een zware slag voor hem. Op een week na is hij toch nog honderd jaar geworden. Ik denk met weemoed terug aan deze markante man. 

Reacties (4)

Berry van Hoof. zei op 3 maart 2011 om 06:46
Op 'n dag had Jan wel zin in 'n verzetje. Dus wij naar de Pier in Uden.Daar zaten we dan op het terrasje in de zon en Jan bestelde 2 tosti's. Na 'n half uur ......nog steeds geen tosti te zien. Jan riep de ober en vroeg "is de kok misschien het recept kwijt ?? Dat bleek niet zo te zijn want promt arriveerde het bestelde.
De ober.....mijnheer moet ik het opschrijven ?? Niet nodig hoor antwoordde Jan..... ik onthou 't wel.
groetjes
Mariët Bruggeman, namens BHIC bhic zei op 4 maart 2011 om 11:57
Beste Berry,
wat een leuke verhalen kun jij vertellen !
Het moet wel een markante man geweest zijn, die Jan.
En wat had ik er graag bijgeweest, bij het knippen van al die ponies.
Heel erg bedankt voor je gezellige verhalen en met vriendelijke groeten,
Berry van Hoof zei op 16 maart 2011 om 14:23
Jan Brouwer sr. woonde nog in Uden, toen ik mee deed aan een slagzinnenwedstrijd en ook prijs had. Ik won een busreis naar Volendam naar het voetbalstadion aldaar met een ticket voor de wedstrijd Volendam-PSV.
Tevens met inbegrip van een diner en een bezoek aan het spelershome van Volendam. Ook een collega van mij (Wim Tibosch ) won eveneens die prijs en zat ik de bus naast mij. Dat was een hele belevenis, n.l. een personlijke kennismaking met de trainer Jan Brouwer jr. en alle spelers van beide clubs. Ook de voetbalwedstrijd was leuk en 'n "makkie "voor PSV.
Uiteraard heb ik Jan Brouwers sr. uitvoerig geinformaard over dit gebeuren, wat ie bijzonder kon waarderen.
groetjes
Mariët Bruggeman, namens BHIC bhic zei op 18 maart 2011 om 10:10
Beste Berry,

bedankt maar weer voor je leuke bijdrage; we houden ons aanbevolen voor meer !!
Met vriendelijke groeten,

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.