skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Rens van Ballegooij
Rens van Ballegooij Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Rens van Ballegooij
Rens van Ballegooij Bhic

Wonen bij de timmerfabriek

Deze arbeiderswoningen stonden - volgens onze informatie - bij de timmerfabriek van Jansen, later Vermeulen, aan de Domeinenstraat in Mill. In de jaren zeventig zouden ze zijn gesloopt, maar onze foto is gemaakt in 1987, dus dat roept wel wat vragen op.

Arbeiderswoningen bij de timmerfabriek Jansen, Mill 1987 (foto: Wiest van Leeuwen/Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC PNB001042546) Arbeiderswoningen bij de timmerfabriek Jansen, Mill 1987 (foto: Wiest van Leeuwen/Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC PNB001042546) 

Het ziet er niet naar uit dat hier toen nog iemand woonde, maar overeind staan de huizen hier zeker nog wel. Kun jij ons helpen? Herken jij deze woningen? En de timmerfabriek? Heb jij hier wellicht gewoond of gewerkt of ken je mensen die hier woonden of werkten?

Kijk naar Toen

Kortom: roept deze Millse foto herinneringen bij je op? We zijn benieuwd naar jouw verhaal en nodigen je van harte uit om te reageren. Deel jouw herinneringen of informatie in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in de Koerier Mill, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Reacties (16)

Carla Hendriks-Pennings zei op 9 april 2019
Ik weet nog goed dat deze woningen aan de Domeinenstraat stonden. Ze hoorden inderdaad bij de timmerfabriek, zover ik weet, van Vermeulen. Volgens mij heeft in een van de woningen de fam.Koos en Door Linders-Heesakkers gewoond toen ze nog een betrekkelijk jong stel waren. Ze hadden een dochtertje Karin en ik meen dat ze verschillende jaren later nog een zoontje hebben gehad. Later woonden ze in de Bernardstraat in Mill. Ik kan me niet voorstellen dat deze woningen er in 1987 nog stonden. Wie in de andere woning woonde weet ik niet meer. Ik hoop dat de informatie klopt.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 10 april 2019
Hartelijk dank voor je reactie, Carla! Je hebt ons sowieso weer veel wijzer gemaakt, dank daarvoor. Mochten de gegevens niet helemaal correct zijn, dan is er vast wel iemand die ons daarop wijst, of aanvult. Juist goed dat je op deze manier het gesprek hebt geopend! We wachten verder af :)
Leo Peters zei op 10 april 2019
Woningen waren van Martien Janssen. In het ene huis woonde inderdaad de fam. Heesakkers Linders. In het huisje het kortst bij de timmerfabriek woonde Piet van Tienen met zijn vader. Wanneer de huisjes afgebroken zijn weet ik ook niet precies. Al lange tijd hing er een bordje onbewoonbaar verklaarde woningen ook toen de huisjes nog bewoond waren. De werkplaats ernaast was van Martien Janssen, die deed daar het onderhoud van zijn danstenten, later van Vermeulen houtbouw die er nog diverse loodsen bij gebouwd heeft.
Marc Linders zei op 10 april 2019
In het rechterhuis op nr 2 woonde inderdaad Koos en Door Linders met hun dochter Karin en zoon Marc. Zij woonden toen in bij de moeder van Door die er na hun verhuizing nog enkele jaren is blijven wonen tot ze ook introk in de Bernhardstraat om verzorgt te worden. Op nr 4 woonde Piet van Tienen nog enkele jaren na het sterven van zijn vader en heeft daarna bij Koos en Door een kamer gehuurd op de Bernhardstraat
Albert zei op 10 april 2019
Inderdaad was dit de timmerfabriek van Martien (Tien) Janssen en daar haalde ik voor de oorlog houten latten om vliegers van te maken.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 11 april 2019
Bedankt Leo, Marc en Albert, mooi zoals jullie gezamenlijk deze huisjes weer in ere herstellen!

Bijzonder dat er al een bordje hing van onbewoonbaar terwijl mensen daar nog gewoon hun thuis hadden, Leo, dat moet toch een vreemd gevoel hebben gegeven.

En Marc, begrijp ik goed dat jij daar zelf nog hebt gewoond? Heb je daar nog herinneringen aan?

En Albert, deden veel kinderen dat? Had Tien goed vliegerhout?
Marc Linders zei op 11 april 2019
Hoi Marilou, Ik heb er inderdaad gewoond tot mijn 2,5 de dus dat herinner ik me niet meer zo. Nog wel dat ik bij oma op bezoek ging en hoe het er uit zag ( houten plank met gat als WC, als je op zolder was keek je door de pannen de straat op) De huisjes waren niet voor niets onbewoonbaar verklaard!. Ze hebben er nog wel lang gestaan. Dus dat die foto van 1987 is klopt wel.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 14 april 2019
Ah, dank voor je aanvulling, Marc. Ik kan me voorstellen dat die jeugdherinnering van voor je derde levensjaar inmiddels is vervaagd. Maar dat je die indrukken bij je oma op bezoek niet bent vergeten, kan ik me ook levendig voorstellen! Dat klinkt bijna als minstens een eeuw geleden... Is je oma van daaruit nog verhuisd?
Tonia Schel-Arts zei op 17 april 2019
De reactie die anderen hieraan geven klopt. Het huis stond aan de Domeinenstraat Mill. En Tien Janssen was de eigenaar. Hij woonde in de Hoogstraat nr. 35. Het waren onze buren aan de overkant van de staat. Mijn zusje Els Arts (met een verstandelijke beperking) ging vaak naar de Fam. Jansen. Daar kreeg ze altijd een koekje. De Fam. Jansen had zelf 2 kinderen (Jan en Ria)die al wat ouder waren .
Albert zei op 17 april 2019
Volgens mijn geheugen was Tien Jansen van die twee genoemde kinderen de stiefvader.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 18 april 2019
Bedankt Tonia en Albert voor jullie aanvullingen. Ik kan me voorstellen dat je warme herinneringen hebt aan de familie Janssen, Tonia? Kwam je er zelf ook geregeld?
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 16 mei 2019
Albert stuurde ons deze mooie foto op. Van onbewoonbaar naar villa, zo lijkt het wel. Wat een verschil! Hartelijk dank voor het opsturen, Albert. Zo blijven we helemaal bij.

Albert zei op 16 mei 2019
Carla heeft gelijk, dat deze woningen er in 1987 niet meer stonden. Ik ben circa 1980/82 betrokken geweest bij de nalatenschap van Martien Janssen en waren de woningen niet meer bewoond.
Monique van Erkelens zei op 11 juli 2019
Mijn vader en moeder hebben daar ook gewoond met een paar kinderen en zijn in 1953 verhuist naar Domeinenstraat 31. het waren Bart en Bets van Erkelens -Linders
Albert
Albert zei op 18 juli 2019
Marilou, een gesprek met architect Henk v d Weem, een heel bekende genealoog, over deze onbewoonbaar verklaarde woningen, werd voor mij aanleiding om ook met onderzoek begonnen. Hij was een "lopend" archief op dat gebied. Henk is helaas deze week overleden en wordt zaterdag begraven. Hij ruste in vrede!
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 19 juli 2019
Wat mooi Albert, dat jij je liefde voor het onderzoek te danken hebt aan Henk van de Weem. We hebben het nieuws inderdaad ook gehoord en ook dat hij zeer velen heeft geïnspireerd tot het doen van onderzoek. Henk zal zeker gemist worden!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

Doe mee en vertel jouw verhaal!