i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Geffen
Tags:

Idolen aan de muur

vertelde op 7 januari 2019 om 09:26 uur

Als we puur naar de stoffen kijken, lijkt deze foto helemaal niet zo gedateerd; zwart-wit, dierenprint en grafische patronen zijn ook nu in de mode. De setting en de kapsels, kleding en brillen van de dames achter de naaimachine verraden echter dat we met deze foto toch écht in een andere tijd zijn beland.

Confectie atelier Schouten, Geffen 1964 (foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC 1636-000366) Confectie atelier Schouten, Geffen 1964 (foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC 1636-000366)

We kijken in het confectie-atelier van Schouten, midden jaren '60. Ons oog viel bij het zien van deze foto gelijk op de portretten van aantrekkelijke mannen en vrouwen op de pilaren. Zijn dit modellen uit een confectieboek of zijn het de idolen van toen die hier de muren sieren?

Kijk naar Toen

Weet jij nog dat deze foto gemaakt werd? Herken je iemand, een van de meisjes of hun idolen? We nodigen je van harte uit om te reageren. Deel jouw verhaal in het vak 'Reageer op dit verhaal' hieronder.

Deze foto-oproep verscheen in de rubriek 'Kijk naar Toen' in De Sleutel, waarin we op zoek zijn naar de persoonlijke verhalen achter een foto.

Ga naar Kijk naar Toen

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 19 juli 2010 om 11:29 uur

Muzikaal intermezzo

vertelde op 22 juli 2016 om 14:27 uur

Werken bij Schouten

vertelde op 18 mei 2018 om 09:16 uur

Electrische bakkerij