i

Actie tegen afbraak raadhuis

vertelde op 27 december 2011 om 09:44 uur

"Tast onze schone Brink niet aan, laat het oude raadhuis staan." De tekst op de plakkaten laat niets te raden over; hier wordt geprotesteerd tegen de (mogelijke) afbraak van het raadhuis aan het centraal gelegen dorpsplein in Sint-Anthonis.

Maar toch roept deze foto – gemaakt in 1970 – veel vragen op. Wie gaan er schuil achter de protestborden? Was er aanleiding om anoniem op de foto te gaan? Ook willen we weten hoe lang deze betoging heeft geduurd en wat er mogelijk nog meer is gedaan dan deze actie met affiches om het historische pand te behouden.

Ook belangrijk voor het verhaal is: wie werkte er in het oude raadhuis toen het nog in functie was en wie kent de geheimen van dit gebouw? Maar wat iedereen buiten Sint Anthonis nu wil weten: hoe ging het verder met het oude raadhuis? Vertel het ons!

Meer weten? Lees dan hier verder over de bommelding in St. Tunnis.

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reacties (3)

Gerard lemmens zei op 8 maart 2012 om 13:26 uur

Wat ik graag zou willen weten - heeft die aktie succes gehad ?? Ik hoop van wel !

Waarom moet alles in Nederland afgebroken worden ??

Hetzelfde hebben ze in Hengelo (O) gedaan, waar wij na de oorlog zijn komen wonen. Gelukkig is mijn oudere broer nog in het mooie oude Raadhuis kunnen trouwen. Daarna hebben ze enorm veel geld uitgegeven (de hele raad ging zelf speciaal over naar Zweden om de architectuur daar te zien !!) om een nieuw "modern" stadhuis te bouwen en dat gaan ze nu vervangen (2012) met weer een nieuw stadhuis !! Is dat niet belachlijk ??

Groeten,
Gerard

Jeroen Arts zei op 8 maart 2012 om 22:21 uur

@Gerard: Dit soort oude raadhuisjes zijn op heel veel plaatsen afgebroken. Ik denk aan Herpen, Oss, Ravenstein, etc. Hetzelfde geldt voor oude treinstations. Tegenwoordig zouden die waarschijnlijk worden gerestaureerd, maar vooral in de jaren '70 werden ze massaal gesloopt. Gelukkig kunnen we het nog doen met bijvoorbeeld oude foto's op www.stationsweb.nl. Weet iemand waarom er specifiek in de jaren '70 zoveel werd gesloopt?

Marilou Nillesen zei op 28 maart 2012 om 12:45 uur

@Gerard: Helaas... ook het raadhuisje van Sint Anthonis heeft het niet overleefd. <a href="http://www.bhic.nl/index.php?id=13550" target="_blank">Hier</a> lees je het relaas van twee betrokkenen.

@Jeroen: Blijft vooralsnog stil he? Zou er wel een goede verklaring zijn geweest of was het "gewoon" de tijdgeest?

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 7 augustus 2009 om 13:11 uur

Dansclub Victoria moet dicht

vertelde op 13 oktober 2010 om 09:39 uur

Heldhaftig strijdend ten onder

vertelde op 16 maart 2012 om 11:01 uur

Bommelding in St. Tunnis