i

Dit verhaal gaat over:

Locatie: Schaijk
Tags:

Tussen school en huwelijk

vertelde op 15 oktober 2018 om 13:21 uur

Het is een beeld uit vervlogen tijden: deze jonge vrouwen achter de naaimachine in een grote hal. Enorme lappen stof laten zij vliegensvlug door hun handen gaan. Wat ze maken, weten we niet. En ook de exacte locatie en opnamedatum zijn ons onbekend. Wel weten we dat de foto waarschijnlijk ergens in Schaijk genomen is. Weet jij meer? Laat het ons dan even weten in een reactie. We horen graag van je.

Vrouwen aan het werk achter de naaimachine, SchaijkVrouwen aan het werk achter de naaimachine, Schaijk (foto: 1668-002131)

Deze foto geeft een mooi tijdsbeeld: jonge vrouwen bewerken in een industriële omgeving grote lappen stof op hun naaimachine (‘Bernina’ staat daarop). Veel jongedames gingen in de jaren tussen school en huwelijk aan het werk en bijvoorbeeld aan de slag als naaister in een fabriek. Trouwden ze, dan betekende dat meestal ontslag.

Kijk naar Toen

Volgens onze gegevens is deze foto ergens in Schaijk genomen. Weet jij waar? Herken je een van deze hardwerkende vrouwen? Komt de ruimte je bekend voor? Had jij ook zo’n naaimachine? Of weet je waar vroeger zulke grote lappen stof verwerkt werden in Schaijk (of omgeving) en wat hier gemaakt wordt? Tussen onze foto's hebben we er nog een aantal van deze plek, met daarop onder andere een close-up van een naaister en een kijkje tussen de machines, deze vind je via deze link.

Kortom: kun jij ons iets meer vertellen over deze foto en het verhaal erachter? Laat het ons weten. We hopen op reacties!

Deel dit verhaal op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:

Lees ook deze verhalen

vertelde op 10 december 2012 om 16:39 uur

De meisjes van de Bata

vertelde op 2 juni 2016 om 15:26 uur

Het naadje van de kous...

vertelde op 2 januari 2017 om 08:49 uur

Vrouwen zorgen voor de kwaliteit bij HERO